Senatorul CRISTIAN RESMERIŢĂ: ”Eu nu pot decât să felicit guvernarea liberală pentru acest ”succes” în crearea de locuri de muncă în Valea Jiului”

               În cadrul audierilor pe comisii a viitorilor miniştri ai  guvernului, senatorul hunedorean CRISTIAN RESMERIŢĂ a atras atenția ministrului Economiei, Virgil Popescu că ”în cadrul companiilor miniere din Valea Jiului, guvernul liberal a girat  o serie de acțiuni care sunt de noaptea minții”.  

Acesta a făcut referire la numirea în cadrul CEH, pe post de administrator special, pe unul dintre politicienii liberali care, nu are nicio legatură și pregătire în domeniu. Viața celui mai important colos industrial din județul Hunedoara a fost data pe mâna unui om, nu știu dacă bun sau rău, dar pot spune categoric că este unul fără nici un fel de experiență, care nu a condus nimic de-a lungul vieții, nu a fost nici măcar șef de echipă la Mina Lupeni, ci a fost electrician, cea mai lungă perioadă a carierei sale. Este adevărat că la 40 și ceva de ani a făcut o facultate de drept la o filială din Petroșani a unei facultăți, dar nu comentez acum acest aspect. Mie mi se pare această numire de maxim tupeu și, să nu se supere domnul ministru sau dumneavoastră, stimați colegi parlamentari, dar eu cred că nu poți ca destinul economic al unui județ să fie pus în mâna unui astfel de om”, a spus în plenul audierilor, senatorul hunedorean.

            Totodată, acesta îi îndeamnă pe cei 319 disponibilizați  de la SNÎMVJ  să-și depună și ei cereri  de reangajare pe modelul liberal.

”Aș putea să-l felicit pe domnul ministru pentru că și liberalii au început să facă angajări în Valea Jiului. Numai că, dacă pe vremea mult hulitei guvernări PSD, în Valea Jiului s-au făcut sute de angajări în sectorul minier, direct în producție, în subteran, la front, pe guvernarea liberală s-a dat drumul la angajări, numai că, spre deosebire de noi, este vorba din nou despre maxim tupeu, pentru că vorbim despre doar o singură angajare, întâmplător a unui lider liberal din zonă, Petre Dragoescu, directorul general adjunct al SNIMVJ, reangajat la societate la doar o zi după ce s-a disponibilizat din același post, cu toate facilitățile aferente oferite de stat. Eu nu pot decât să felicit guvernarea liberală pentru acest ”succes” în crearea de locuri de muncă în Valea Jiului, dar în același timp, voi recomanda celorlalți 319 disponibilizați de la SNIMVJ din 2019 să-și depună și dânșii cereri de reangajare pe modelul liberal, pentru că fiecare și-ar dori, cu siguranță, să mai muncească pentru a-și asigura veniturile necesare familiilor lor”, a mai precizat senatorul Cristian Resmeriță.

Arthur Gărdescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: