Arta este o oglindă în care fiecare vede ceea ce gândeşte

               Arta este expresia bucuriei omului în muncă și are puterea de a-i uni pe oameni. Artistul, în lucrările sale, își manifestă împătimirea, sentimente și încearcă să transmită o stare, un mesaj. Valea Jiului este o pepinieră nesecată de valori, de artiști necunoscuți, care sunt adevărate genii.

Am cunoscut un astfel de artist,  la Centrul de Plasament Betannia din Uricani. Orfan fiind, a crescut în această casă primitoare, încă de la vârsta de trei ani. I-a fost model în viață, cel care l-a ocrotit și sprijinit, Ion Crișan. Iar de câțiva ani, psihologul Claudia Nicodim i-a fost soră, mamă și îndrumător.

Pe numele său, Alin Ungureanu, tânărul de 24 de ani,  este  absolvent al Universității din Petroșani. De doi ani de zile face și voluntariat în cadrul centrului și a devenit, la rândul său, un model pentru cei 20 de beneficiari ai măsurii de protecție socială.

Înzestrat cu un talent nativ, Alin mânuie creionul, dar și penelul cu ușurință, din mâinile lui ieșind adevărate opere de artă.

Fără studii de specialitate, în domeniul artei sau arhitecturii, tânărul Alin desenează cu pasiune personalități istorice, portrete diverse, și cu imaginația-i bogată a realizat propriile benzi desenate, pe care dorește să le cuprindă într-o revistă bilingvă.

Prin ceea ce face,  până în prezent, a demonstrat că linia sa artistică este sigură, ce atestă talentul și creația către desen și grafică.

Visul său este să ajungă în USA, să-și valorifice creațiile sale artistice în cadrul companiei MARVEL, creatorii super eroilor benzilor desenate sau a filmelor cu:  XMEN, SPIDERMAN, WARRIORS OF THE SKY, FOUR FANTASTIC, WOLVERINE, STAR WARS,AVENGERS,  etc.

Cunoscându-i acum talentul, voi încerca să-l promovez în toate cercurile de cunoscuți. Tânarul artist are nevoie de materiale, de sprijin și, cu ajutorul unor prieteni, voi încerca să-i îndeplinesc visul. Va fi membru în cadrul CLUBULUI DE PRESĂ  și în curând, cu prilejul unui viitor eveniment cultural, al ong-ului nostru,  va avea parte și de o expoziție, cu vânzare.

I-am dat și o temă: DRAGOSTEA ȘI IUBIREA, văzută prin ochii unui tânar artist. Dar,  și alte compoziții artistice vor fi văzute în expoziție.Acest tânăr talentat va avea cu siguranță un viitor frumos, un loc în echipele de desenatori ale jocurilor pe calculator, benzi desenate, echipe de creație în publicitate, etc.

Angella Dumitrașcu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: