Încep competițiile sportive în Straja

               La sfârsitul săptămânii, în stațiunea montană Straja va fi forfotă mare, va avea loc festivalul ”Snow fest”, apoi vor începe competiţiile sportive. Zăpada căzută zilele acestea, dar și eforturile celor care administrează domeniul schiabil, va atrage, cu siguranță, mii de turiști la finele wekendurilor viitoare.

În aceast weekend, 30 ianuarie – 2 februarie 2020, la Straja va avea loc festivalul ”Snow fest”, pe 15 februarie, cei mai mici dintre iubitorii schiurilor sunt aşteptaţi să se întreacă într-o competiţie devenită deje tradiție ”Cupa Baloo” în care, organizatorii vor oferi diferite premii, în afara cupelor şi medaliilor. În aceiași zi și mascota stațiunii va fi sărbătorită. Vor urma Carnavalul Zăpezii, Festivalul Oamenilor de Zăpadă, Cupa Comexim și Cupa Veteranilor.

Ca de fiecare dată, administrația locală  și Consiliul local  va contribui la buna desfășurare a acestor competiții sportive. ”Stațiunea Straja va fi și anul acesta gazdă a mai multor competiții sportive. Investițiile realizate în ultima perioadă au atras în ultima perioadă mii de turiști în Straja. Unele dintre competițiile sportive sunt deja tradiție, cum ar fi Cupa Veteranilor sau Cupa Comexim, dar avem și competiții în care, concurenții își vor pune la contribuție îndemânarea și imaginația. Festivalul ”Oamenilor de Zăpadă” este deja un brand al staţiunii Straja. Este o competiţie unică în ţara noastră şi cred că şi anul acesta vom avea la start mai multe echipe. În prezent, în staţiune se schiază în condiţii optime, în fiecare weekend peste 3000 de turişti, care  iau cu asalt pârtiile. Avem şi două pârtii cu dificultate ridicată, unde doar schiorii experimentaţi merg, dar şi pârtii pentru începători şi monitori de schi. Din februarie, până în luna martie vom avea diferite competiţii sportive unde sunt aşteptaţi cei mai buni schiori din ţară şi nu numai. De curând am inaugurat și Pârtia Canal, iar acum, în Straja se poate schia pe un întreg munte, pe aproximativ 30 kilometri de pârtii”, a ţinut să declare Emil Părău, administrator şi membru al Asociaţiei Pro Straja.

Angella Dumitrașcu

   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: