Drumurile montane spre Parâng și Pasul Vâlcan, închise până în martie

               În legătură cu afirmațiile făcute în spațiul public, dar și urmare a solicitărilor scrise ale domnului Tiberiu Iacob Ridzi, primar al municipiului Petroșani, Biroul de Presă al Consiliului Județean Hunedoara face următoarele precizări:

Prin Hotărârea Consiliului Județean Hunedoara nr. 254/31.10.2019, pe sectorul Cabana Rusu – Masiv Parâng, km 6+600 – km 12+600 al Drumului Județean 709F, circulația rutieră este închisă temporar pe perioada iernii 2019-2020,  până la data de 31.03.2020.

Informația a fost adusă la cunoștința publicului prin: mass-media, rețele de socializare, site-ul propriu și amplasarea de indicatoare rutiere.

Responsabilitatea respectării reglementărilor în domeniul rutier, precum și a asigurării integrității indicatoarelor amplasate pe domeniul public, revine instituțiilor și autorităților statului abilitate în acest sens.

Referitor la solicitarea Primăriei Municipiului Petroșani care vizează reabilitarea unor străzi de pe raza localității, facem precizarea că administrația județeană poate finanța doar lucrări la drumuri județene sau aflate în administrarea Consiliului Județean Hunedoara.

”În condițiile în care bugetul județului Hunedoara pentru anul 2020 este mai mic cu 120 de milioane de lei față de cel din 2019 și chiar dacă CJ Hunedoara și-a mai exprimat disponibilitatea de a rezolva problemele identificate pe căile de acces amintite, reafirmăm disponibilitatea de a găsi soluția legală pentru a putea susține financiar lucrările necesare, în limita bugetului disponibil”, se arată în comunicatul Consiliului Județean Hunedoara.

Consilierii județeni au aprobat în plenul recente ședințe și  proiectul ce vizează închiderea temporară a circulației rutiere pe sectorul de drum județean 664, între întoarcere telegondolă (km 38+300) și telegondolă Vulcan (km 42+500, pe perioada sezonului de iarnă). Măsura va fi valabilă până la data de 31 martie 2020.

Închiderea circulației pe acest secor de drum a fost luată ca urmare a faptului că din cauza declivității mari, a producerii de avalanșe în urma căderilor mari de zăpadă, traficul rutier nu se poate desfășura fluent și în condiții de siguranță. Sectorul de drum închis va fi semnalizat corespunzător cu bariere pe care sunt montate indicatoare rutiere ”Accesul interzis”, completate cu indicatoare ”Drum închis până la data de 31.03.2020”.

Ella Schreiber

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: