Clubul de Presă ”VALEA JIULUI” începe anul 2020 în forță

            Pentru Clubul de Presă ”Valea Jiului” anul 2019 a fost unul plin de evenimente. Pe lângă acțiunile caritabile, organizate de-a lungul întregului an, reprezentanții Clubului de Presă au derulat mai multe proiecte, ai căror beneficiari au fost membrii comunității din Lupeni și VALEA JIULUI. Și totul s-a făcut pe bază de voluntariat și cu sprijinul unor prieteni dragi care au dorit să rămână anonimi.

Sănătatea, educația, promovarea valorilor culturale și spirituale  au fost promovate de voluntarii și membrii acestui important ong din Valea Jiului. Multe din activități au fost prezentate pe larg,  în presa locală și națională. Iar, perfecționarea continuă a fost un alt obiectiv asumat de membrii acestuia.

Ultimul eveniment la care au participat voluntarii CLUBULUI DE PRESĂ s-a derulat zilele trecute la Căminul de Seniori de la Lupeni, aparținător Asociației Glasul Penticostalilor. Aici, și-au regăsit liniștea 80 de beneficiari. Sunt ca într-o mare familie, sunt bine îngrijiți, supravegheați de întreg personalul.

Iar pentru acești beneficiari,  membrii CARAVANEI CULTURII  le-a făcut o vizită, în vară, unde au donat cărți și le-au oferit două ore în care s-au împletit muzica cu poezia, gluma cu proza, empatia cu bucuria.

CLUBUL DE PRESĂ  a devenit o mare familie, care se mărește an, de an. Zilele trecute am adus bucurie din nou, în rândul beneficiarilor căminului de seniori din Lupeni. Împreună cu trei prietene dragi, am inițiat o altă acțiune umanitară. Anamaria Onciu, Marinela Tiba și Marinela Mandoc și-au lăsat familiile și, împreună le-au oferit seniorilor noștri două ore de socializare, am interacționat cu beneficiarii, am oferit suport psihologic și am oferit mici atenții, bunicilor noștri.

Pe această cale doresc să le mulțumesc dragelor mele voluntare, pentru că am adus bucurie celor care ne pot fi părinți sau bunici.

În lucrarea sa de pescuire a oamenilor, Isus Cristos nu s-a mulțumit să-Și limiteze lucrarea la vindecarea mulțimii de oameni bolnavi, ci a pus accentul pe relația cu fiecare om în parte.

Iar relațiile între oameni trebuie să fie unele în care unitatea, empatia, sprijinul față de cei nevoiași sau la necazuri, trebuie să fie primordiale. Și așa, comunitățile se întăresc.

Iar interesele comunității lupenene vor fi reprezentate chiar de la începutul anului, deoarece, reprezentanți ai administrației locale și ai CLUBULUI DE PRESĂ ”VALEA JIULUI”   vor fi prezenți la lansarea proiectului european ”EUROPA FOR CITIZENS PROGRAMME – Democratic engagement and civic participation  “Network for a new Europe” – NET4EU.

Iar în  anul 2020 CLUBUL DE PRESĂ  va fi angrenat în mai multe proiecte importante, iar numărul voluntarilor crește de la an, la an.(E.D.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: