Cum s-a gândit PNL că trebuie să arate un Crăciun liniștit pentru români

Guvernul Orban face politică pe banii oamenilor, în folosul primarilor PNL și în detrimentul primarilor PSD. Să înțelegem că vă țineți de cuvânt și ”dați cu bâta” în aleșii PSD, așa cum ați declarat în urmă cu ceva timp, domnule premier Ludovic Orban? Din păcate, dați cu bâta în oamenii de rând, în cetățenii care au votat PNL, pentru că în județul Hunedoara ați dat bani doar primăriilor PNL, fără să țineți cont că dincolo de politică sunt oamenii de rând.

Sunt primării PSD care nu au bani de salarii pentru angajați. Acesta este modul în care PNL dorește să ureze un Crăciun fericit cetățenilor? Ar trebui să vă fie rușine, domnule Orban.

Prin comparație, poate că nu sunteți informat cum trebuie, la ultima rectificare bugetară realizată de către Guvernul Dăncilă, în județul Hunedoara, acolo unde situația a cerut, pentru că politica este pentru și despre oameni, primăriile PNL au primit mai mulți bani decât primăriile PSD.

Să vă dau câteva exemple: primăria PNL a Municipiului Deva a primit 9.491.000 lei, iar primăria Municipiului Hunedoara, condusă de un primar PSD a primit 2.070.000 lei, primăria Municipiului Petroșani, condusă de un primar liberal a primit 3.516.000 lei, iar primaria Municipiului Orăștie, condusă de un primar PSD a primit 2.570.000 lei.

Toate detaliile le găsiți aici – https://lege5.ro/Gratuit/gm2dqmbvgu4a/hotararea-nr-752-2019-privind-repartizarea-pe-unitati-administrativ-teritoriale-a-sumelor-defalcate-din-taxa-pe-valoarea-adaugata-pentru-echilibrarea-bugetelor-locale-conform-art-20-alin-3-din-ordonan

Anul trecut, domnule premier, toate primăriile au închis anul fără datorii, cu proiecte antamate și cu planuri de viitor. În acest an, edilii localităților PSD, pentru care nu ați mișcat niciun leu, încheie anul fără să poată plăti salariile oamenilor, ce să mai vorbim despre proiecte și programe aflate în derulare și care vor trebui susținute. Credeți că acești oameni sunt liniștiți acum, în prag de sărbători? Dacă da, vă doresc să aveți sărbători la fel de liniștite ca și ei.

Știți, domnule Orban, poate ați uitat și trebuie să vă reamintim: sunteți premierul României și al tuturor românilor. Nu v-ați gândit niciun moment că sunt localități conduse de primari PSD unde PNL a primit voturile oamenilor la ultimele alegeri? Măcar pentru ei ar fi trebui să nu uitați de necesitățile acestor administrații locale.

La guvernare se găsesc soluții, nu vinovați, la guvernare se gândesc strategii și programe, nu se merge pe austeritate și pe tăieri. Asta dacă nu avem în față un Executiv pentru care competența înseamnă doar să te plângi si să arăți cu degetul. Treziți-vă până nu este prea târziu pentru oamenii acestei țări!

Dragi hunedoreni, poate că aceste lucruri vă determină să vă gândiți mai bine atunci când puneți ștampila de vot.

                                                                              Laurențiu Nistor,  Deputat PSD Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: