Senatorul CRISTIAN RESMERIŢĂ doreşte să trăiască într-o Românie normală

          În ultima sa conferinţă de presă din acest an, senatorul CRISTIAN RESMERIŢĂ a făcut o retrospectivă a anului 2019, a rezultatelor obţinute în acest an de către organizaţiile PSD  din Valea Jiului şi a ţinut să facă unele precizări vizavi de noile decizii luate de guvernanţi  şi de numirile în funcţiile publice a unor oameni, incapabili să asigure un management corespunzător la coloşii mari ai economiei.

Este destul de greu să facem o analiză a acestui an. Trebuie să facem acest lucru serios. Doresc să transmit la sfârşit de an, tuturor locuitorilor din Valea Jiului  “La mulţi ani”, să le dea Dumnezeu sănătate, să se întâmple lucruri bune în această ţară, în aşa fel încât, copiii noştri, nepoţii noştri  să crească în pace, în linişte, într-o normalitate, într-o Românie normală, a spus la începutul conferinţei, senatorul hunedorean. Acesta a făcut referire la faptul că nu este normal ca bugetul să  fie asumat de actualul guvern, şi chiar dacă se întârzia puţin, el trebuia dezbătut şi în Parlament. Pentru că, orice parlamentar are dreptul să-şi susţină zona din care provine, proiectele importante care se  derulează să primească finanţările  necesare, etc.

”Ceea ce au făcut liberalii este un lucru greşit. Ca şi chestiune democratică, este una greşită, cred că, indiferent ce guvern este, cel mai simplu era  să se vină cu bugetul  în Parlament şi de acolo, să se discute, se depuneau amendamente, care treceau sau nu. Sunt convins că toate formaţiunile politice doreau ca din acest buget al tării, să facă un lucru bun. Este normal ca fiecare dintre noi, parlamentarii să ne batem pentru zonele noastre. Legat de acest buget, dacă nu mă ia plânsul, mă ia râsul. Ne-am dorit investiţii la greu, dar acum guvernul Orban a tăiat bugetul investiţiilor la jumătate şi chiar mai mult. Când vorbim de investiţii, vorbim de ministerul Dezvoltării. Anul trecut a avut  ca sumă  9,8 miliarde de lei, în momentul de faţă au rămas doar 4,8 miliarde de lei. Peste jumătate din bugetul ministerului Dezvoltării s-a evaporat. Dacă banii sunt la jumătate şi investiţiile sunt la jumătate”,  a completat parlamentarul hunedoarean.

Acesta a făcut o comparaţie între banii alocaţi pentru Apărare şi cei pentru Educaţie şi Sănătate, care au primit, alocare bugetară mult mai mică.

”La educaţie se alocă doar 2,7% din buget, nu am respectat  nici  ”Pactul pentru Educaţie” prin care trebuia să alocăm 6% din buget. Oare sutele de profesori şi milioanele de copii nu primesc prea puţin. Să declari că nu te interesează sănătatea, că nu te interesează educaţia, este un lucru incorect şi este aplicat pe anumite chestiuni greşit”, s-a întrebat fostul profesor.

Legat de PNDL, de când s-a schimbat guvernul nu a mai fost plătită nici-o factură şi a început prigoana împotriva primarilor, prin diferite controlale, pentru a-i determina să schimbe barca politică.

Senatorul hunedoarean a făcut referire şi la faptul că ”legea iniţiată de mine, cu reducerea vârstei de pensionare cu doi ani, pentru cei care stau în Valea Jiului are mari sorţi de izbândă acum, şi în Camera Deputaţilor! Şi îi rog pe colegii mei să mă susţină să  trecem şi această lege, pentru că se  va face astfel o reparaţie morală locuitorilor acestei zone”.

Legat de situaţia CEH, senatorul hunedorean Cristian Resmeriţă a fost cel care a susţinut continuarea activităţii la exploatările miniere de la Lupeni şi de la Lonea, şi a condamnat numirea în funcţia de administrator special a unui electrician, fără experienţă managerială.

”De o lună de zile s-a instaurat febra galbenă. De când ea conduce ţara a luat nişte măsuri de senzaţie. Au numit un electrician, administrator special la CEH. Ca să pui un om administrator special la CEH, cel mai mare angajator din judeţul Hunedoara, fiind în viaţa ta cel mult  electrician, mi se pare o chestiune, deja de febra galbenă, foarte şmecheraş, tupeu maxim”, a precizat Cristian Resmeriţă în plenul conferinţei.

Legat de viitorul PSD, senatorul hunedorean a precizat că, ”PSD va merge înainte, pentru că s-au cooptat în partid oameni tineri cu valori şi idei de valoare care pot fi puse în practică în viitor, mai ales că în 2020  ne aşteaptă alte două campanii electorale locale şi parlamentare”.

Angella Dumitraşcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: