Dan Puric – regal artistic la Palatul Cultural ”MINERUL” Lupeni

             Palatul Cultural ”MINERUL” din Lupeni a găzduit zilele trecute un adevarat recital artistic de pantomimă, umor și povețe utile, interpretate de inegalabilul Dan Puric, care, la cei 60 de ani ai săi, face ca sălile de spectacol să vibreze. Lumea bună a Văii Jiului a fost prezentă la spectacol și i-a aplaudat la scenă deschisă replicile dure în care, actorul, un adevărat ”one man show” a criticat vechea nomenclatura, pe cei ”cu ochii albaștri, care ne conduc și acum.

Monarhist convins, Dan Puric a făcut o retrospectivă a anilor petrecuți pe scenă, a readus în atenția publicului spectator momentele sale când, a debutat în teatrul și a povestit cum a ajuns el să facă, pantomimă, pe care, a ridicat-o la stadiul de artă pură.

După moartea primului său copil, Dan Puric s-a apropiat și mai mult de Dumnezeu. Și a declarat acest lucru într-un interviu, dar și în cărțile sale, care au fost puse la dispoziție publicului spectator.

”Moartea primului meu copil, Alexandru, la doar 10 luni, de la o encefalită, m-a marcat definitiv, pentru tot restul vieţii. Şi gata! Când ţi se întâmplă aşa ceva, pe urmă ţi se poate întâmpla orice. Nu poţi să spui că uiţi un asemenea lucru, pentru că, de fapt, nu te uită el. Paradoxal, drama asta m-a apropiat foarte mult de Dumnezeu. Atunci am simţit că e acolo, cu mine. Aş fi înnebunit dacă nu ar fi existat taina asta. Fiul meu era de o frumuseţe extraordinară. Atunci am simţit concret existenţa lui Dumnezeu”, a declarat actorul.

Acesta a simțit sala vibrând la cele spuse pe scenă și a combinat momentele de pantomimă și cu umorul negru, în care, a criticat societatea actuală și a tras și un semnal de alarmă, poporul român tinde să-și piardă identitatea, dacă nu ne respectăm valorile și credința strămoșească. Și simțul umorului, care este unic, la poporul român, pentru că, la bine sau la rău, românul râde.

Angella DUMITRAȘCU

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: