Sfântul Ardealului, comemorat la Prislop – 30 de ani de la trecerea la cele veșnice

                La împlinirea a 30 de ani de la trecerea la cele veșnice a Părintelui Arsenie Boca, joi, 28 noiembrie 2019, la Mănăstirea Prislop a fost o zi de aleasă sărbătoare. Cu acest prilej, Sfânta Liturghie a fost săvârșită de către un sobor de arhierei, preoți și diaconi, în frunte cu Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, alături de care au mai slujit Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, și Preasfințitul Părinte Episcop Daniil Stoenescu.

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Laurențiu a vorbit despre demersul canonizării Părintelui Arsenie Boca aflat în proces de desfășurare.

De asemenea, Preasfințitul Părinte Episcop Daniil a rostit un cuvânt despre personalitatea duhovnicească a Părintelui Arsenie Boca și receptarea ei astăzi, la 30 de ani de la trecerea la cele veșnice, când cărțile și scrierile sale au fost publicate, pictura Sfinției Sale este contemplată și restaurată, iar mormântul său de la Prislop este unul dintre cele mai importante locuri de pelerinaj de la noi din țară.

Preasfințitul Părinte Episcop Gurie a adresat un cuvânt de mulțumire sfințiților slujitori și tuturor pelerinilor veniți să se roage și în acest an la Mănăstirea Prislop.

După Sfânta Liturghie, soborul slujitor a oficiat slujba Parastasului pentru Părintele Arsenie Boca, iar apoi o slujbă de pomenire la mormântul acestuia, aflat în cimitirul așezământului monahal. Aici, Părintele profesor Simion Todoran de la Alba Iulia a rostit un cuvânt despre caracterul profetic al operei teologice a Părintelui Arsenie.

2 comments

  1. Ma numesc LuminitaVasiliu de la 14 zile sunt bolnava si prin bunica mea ajutat sfinta Cuvioasa Parinte Arsene Boca datorita SFINTUL parinte Arsene Boca sunt in viata, lam cunoscut pe sf pr.Arsene lam cunoscut la 9 ani si ce mia zis fintul asa a FOST dari am FOST ascunsa man inbolnavit foarte rau de 6 ani de 12 am pirdut casa, cind am cunoscut pe sf pr.Arsene Boca, mia zia sa perd cele trei, chia,se cruce si CREDINTA,si asa a fost tot ce mia zis SFNTUL. Asa afost, nu am acultat: ma scuzati,blaglosoviti e mult de spus,Azis va sa nu plec cind moi face mare ,ca am sa mor daca nu tiu credinta 15 minute astat si mia zis ca mama moare pe 5 de ziua mea asa afost: Tot ce mia zis a fost adevarat.Aplins sf CUVIOS Maica Paraschiva .la TIRGOVISTE biserica TIRGULUI 2017,19 iunie, am visat pe sfintul parinte Arsene Boca si sfinta Cuvioasa MAICA Paraschiva, Am fost la toate sfinte minastiri am avut tumoara, am avut multe problemi, mam ZBATUT intere CREDINTA ADEVARATA si MIRACOLI, si CUMPENE mari si grele. SFINTUL parinte Arsene Boca, ma RIDICAT pina in prezent de 18 ori pina acum.Luminita Vasiliu si vaduva cu 2copii cum mia zis SFNTUL PRINTE Arsene Boca. Mia intrat in sufletul si inima ca si Iisus HRISTOS si Maicuta Domnului. Ma ingrjit macile maica starita, ma ajutat mult.Luminita Vasiliu judetul Dimbovita Fieni, nr tef +40727909244.+ +39-3388628757.Doamne ajuta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: