”Am avut parte de o lecție de UMANITATE și EGALITATE”

               Lipsurile materiale, sărăcia şi condiţiile improprii de trai care există la  principalii beneficiari, acasă, au fost primele componente care i-au determinat pe reprezentanții CRUCII ROȘII ROMÂNE  să cuprindă Lupeniul în amplu proiect,  care a debutat în urmă cu patru  ani la nivel național. Începutul nu a fost unul ușor, dar cu implicarea activă a voluntarilor s-au reușit performanțe deosebite.

Acum,  Centrul EGAL  al Crucii Roșii Române din municipiul Lupeni a devenit un exemplu de bune practici  și un reper important datorită conceptului implementat aici. De-a lungul funcționării acestuia, CENTRUL EGAL a  fost vizitat de înalți oaspeți din țară și de peste hotare,  devenind un centru etalon la  nivel de țară.

Recent, acesta  a fost vizitat  de directorul general Silviu Lefter și directorul de programe, Andreea Furtună.  Împreună cu membrii din boardul local, aceștia  s-au întâlnit cu primarul Lucian Resmeriță. În cadrul discuțiilor purtate s-a pus în discuție continuarea  funcționării proiectului înclusiv prin susținerea financiară din cadrul  bugetului local.

Edilul lupenen le-a mulțumit  pentru  activitățile care se desfășorară în cadrul centrului, pentru implicarea în comunitate și a promis ca în funcție de alocările bugetare, Centrul EGAL să beneficieze de susținerea din bugetul local. Începutul funcţionării acestuia a fost greu, dar cu sprijinul administraţiei publice locale, a fostului primar Cornel Resmeriță care s-a implicat direct în obţinerea spaţiului, s-a reuşit transformarea dintr-o locaţie aflată într-o stare avansată de degradare, într-una modernă unde sa-şi desfăşoară activitatea zilnic,  50  de elevi, voluntari şi cadre didactice. Și de-a lungul anilor sute de elevi din comunitățile Lupeni și Uricani, dar și din alte localități au beneficiat de suportul CENTRULUI  EGAL.

Iar zilele trecute a avut loc  un schimb de bune practici cu reprezentanții Crucii Roșii –   Filiala Timiș. Aceasta a fost condusă de directorul Lucian Trif, care a fost însoțit de echipa de implementare a proiectului  derulat de Societatea Națională de Cruce Roșie din România  și intitulat: ”Spune Prezent ! Viitorul se învață în școală!”.

Oaspeții timișoreni s-au integrat în activitățile zilnice care au loc în cadrul Centrului EGAL  și au interacționat cu membrii Consiliului Consultativ al Centrului Comunitar de Zi EGAL, dar și cu voluntarii activi ai Crucii Roșii. Aceștia au prezentat din experiența lor de atragere a fondurilor necesare finanțării proiectelor  și  s-au făcut și alte schimburi de idei.

”Mă bucur că sunteți o mare echipă. Am avut și noi ceva de învățat de la dumneavoastă, vă felicit pentru ceea ce ați realizat aici. Aveți un mare avantaj, resursa umană care este inepuizabiă, am văzut UNITATEA  și EMPATIA  față de beneficiari. Iar schimbul de experiență a fost unul benefic, pentru că și noi ne-am însușit o lecție de UMANITATE și EGALITATE”, a declarat directorul Filialei de Cruce Roșie Timiș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: