La Lupeni, bursa locurilor de muncă în cadrul proiectului BAHTALO

            Miercuri, 30 octombrie, la sediul primăriei municipiului Lupeni a fost organizată o  bursă a locurilor de muncă, în cadrul proiectului BAHTALO, care se derulează  în parteneriat cu Asociația Umanitară Casa de Copii și Liceul Teoretic „Mircea Eliade” din Lupeni, EuroJobs SRL și Asociația CROFMPS din Petrosani. Proiectul a demarat la 25 ianuarie 2018 și se va finaliza în 24 ianuarie 2021.

La această bursă au participat 10 agenți economici care au pus la dispoziția  doritorilor locuri de muncă diverse, începând de la: ospătari, dulgheri, muncitori necalificați, fochiști, tâmplari, gaterist, zidar,  mecanici, lucrător comercial, etc.

S-au prezentat peste 100 de doritori, iar agenții economici au putut selecta persoanele care să ocupe locurile vacante.

Municipiul Lupeni derulează un proiect european prin care oferă măsuri de sprijin în vederea ocupării unui loc de muncă, sprijin pentru educație și reducerea abandonului școlar, îmbunătățirea condițiilor de locuit și servicii medico-sociale locuitorilor din cartierele Viitorului și Tineretului

Municipiul Lupeni este beneficiarul proiectului cu titlul ”BAHTALO! Împreună combatem sărăcia și discriminarea”, co-finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman, cod 115093, cu o valoare totală de 26.803.625,25 lei, din care 26.334.205,91 lei reprezintă valoarea cofinanțării Uniunii Europene.

Proiectul se derulează in două cartiere din muncipiul Lupeni: Viitorului – zona ”Cioara Alba” și Tineretului.

Obiectivul general al proiectului este reducerea numărului de comunități marginalizate în care există populație apartinând minorității roma aflate în risc de sărăcie și excluziune socială, prin implementarea de măsuri integrate, de care vor beneficia în total,  un număr de 960 de persoane.

”Este  un proiect complex care va avea un impact deosebit în rândul comunităţii. Vom duce copiii la şcoală, la grădiniţă, vom reabilita  policlinica veche, câteva apartamente. Vor fi implicaţi aproximativ 1200 de locuitori, vom înfiinţa 10 până la 15 firme care să coopteze 250 de angajaţi. Vom acorda 500 de mese zilnic pentru copiii din comunitate, 1000 de cetăţeni vor primi asistenţă medicală. Vom angrena în acest proiect şi instituţiile de învăţământ. Ne dorim să devenim o localitate verde şi avem în vedere şi plantarea a câtorva mii de puieţi şi ne dorim să înfrumuseţăm şi zonele pietonale. Angrenând în acest proiect mai multe categorii sociale, comunitatea va avea de câştigat”, a declarat primarul Lucian Resmeriță.

Angella Dumitrașcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: