COMUNICAT DE PRESĂ PSD (PE) / Ce promite Guvernul PNL pentru județul Hunedoara

Programul de guvernare al PNL nu conține nicio cifră, nicio estimare financiară, dar conține angajamente clare, între care „planul de comasare a spitalelor neperformante”. Pentru ”guvernul meu”, în care Orban a devenit Boc-ul lui Iohannis,  spitalul e o simplă afacere care dacă nu are profit, trebuie închisă.

Un spital poate face diferența între viață și moarte și este de-a dreptul revoltăror ca oamenii să alerge zeci de kilometri distanță, la alte unități medicale, în condițiile în care PNL vrea să le ”comaseze”.

Aceasta este, oare, „România normală” promisă de Iohannis? Guvernarea PSD a redeschis zeci de unități medicale închise de Guvernul Boc. Multe dintre ele vor fi acum din nou închise de Guvernul PNL al lui Klaus Iohannis, sub pretextul ineficienței economice ori a nesustenabilității financiare. Dar un spital nu este o afacere, este o necesitate.

Cum vor afecta măsurile PNL de închidere a spitalelor și județul Hunedoara? Cu siguranță vom simți efecte imediate până în cele mai îndepărtate localități din județ.

Este cu atât mai dureros cu cât administrația social democrată a investit foarte mult pentru Sănătate. Pentru anul 2019, nu mai puțin de 26 de milioane de lei a fost suma aprobată de Ministerul Sănătăţii, prin Direcţia de Sănătate Publică Hunedoara, pentru investiţia în trei proiecte mari din judeţ: Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva, Spitalul de Urgenţă Petroşani şi Sanatoriul TBC Geoagiu. Așadar, județul Hunedoara primește cel mai mare buget din ultimii 20 de ani pentru sănătate. În paralel, au fost reabilitate spitale, a fost achiziționată aparatură de ultimă generație și s-a muncit constant pentru acest domeniu.

Pentru Partidul Social Democrat, sănătatea oamenilor a fost şi este prioritară, fapt dovedit prin alocarea unor sume record acestui sector. Deciziile luate la centru au ajuns şi în judeţul nostru, în beneficiul direct al hunedorenilor, iar noi ne-am dorit să oferim oamenilor o viaţă cât mai decentă.

Comandat de Partidul Social Democrat

Executat de ARIVA MEDIA SRL

CUI mandatar financiar coordonator 31190008

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: