Primarul Lucian Resmeriță vrea continuarea finanțărilor prin PNDL

            PNDL inițiat și continuat prin alocările de la bugetul de stat de către guvernul social – democrat este în pericol de a fi întrerupt de guvernul desemnat și condus de Ludovic Orban.

Guvernul a aprobat alocarea sumei de 400 de milioane de lei pentru facturile curente legate de derularea PNDL, a anunţat, luni, ministrul demis al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Daniel Suciu.

          „Noi, Guvernul PSD, am spus foarte clar că toate facturile care intră până în 30 noiembrie anul curent vor fi plătite până la finalul anului bugetar în curs. De atunci, realităţile politice s-au schimbat şi întrucât nu mai putem face rectificarea de buget, avem doar nişte instrumente limitate la dispoziţie. Şi o să susţin în continuare ca până la instalarea unui nou Guvern să mai avem încă o HG de alocare a unei sume din Fondul de rezervă bugetară pentru plata şi a diferenţei rămase (…) şi vom face acest lucru până în ultima zi de mandat”, a declarat ministrul Daniel Suciu.

Dar, preşedintele PNL şi premier desemnat, Ludovic Orban, consideră că alocările făcute în cadrul şedinţei de guvern de luni, pentru Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), din Fondul de rezervă al Guvernului, sunt „la limita legii”.

Legat de acest subiect, primarul municipiului Lupeni își dorește continuarea PNDL  pentru că, cu ajutorul acestui program, orașele  s-au dezvoltat continuu, s-au făcut investiții majore în infrastructura localităților, care au condus la creșterea calității vieții  și siguranța cetățenilor.

”După cum bine ați văzut și se vede acum cu ochiul liber, și în municipiul Lupeni am făcut investiții majore. Am reușit să atragem fonduri europene, fonduri guvernamentale și vrem să contăm și în viitor pe sprijinul guvernamental. Se pare că, totuși,  proiectele noastre sunt puse în pericol,  odată cu venirea la putere a noului guvern. Nu ne dorim decât ca PNDL,  să continue”,  a precizat primarul Lucian Resmeriță.

”PNDL merge înainte, PNDL2 și PNDL1. Toți primarii, toți președinții de consilii județene trebuie să știe foarte clar, programele de investiții, susținute de la nivel guvernamental, în comunitățile locale vor merge înainte și se vor finanța. Mai mult decât atât, normal că noi ne dorim să pregătim și un PNDL3”, a afirmat premierul desemnat,  Ludovic Orban.

Acesta a mai spus totuși,  că ”fondurile europene nu trebuie investite în același tip de proiecte.  Trebuie  să se aloce bani pentru proiecte care nu sunt finanțabile de la nivel european, și, de asemenea, să se aloce bani către autorități locale care nu sunt eligibile în proiectele de finanțare de la nivel european”, a conchis premierul desemnat.

Angella Dumitrașcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: