La Lupeni, lucrări ample la consolidarea podului de peste Jiu

           Având în vedere vremea favorabilă, dar și  nivelul scăzut al Jiului, administrația locală din municipiul Lupeni și reprezentanții E.M. Lupeni au luat decizia să execute o serie de lucrări la podul de peste Jiu, care face legătura mult mai facilă către zona exploatării miniere și două dintre cartierele localității, zona Stadion și Ștefan.

Constructorii au trecut  la treabă. Iar lucrările au fost supravegheate îndeaproape de primarul Lucian Resmeriță, de viceprimarul Iacob Mesaroș, și alții.

Cei doi piloni de susținere  ai podului au fost reabilitați și modernizați, se lucrează la consolidarea malurilor și la alte lucrări complexe care țin de siguranța hidroenergetică și de  protecție împotriva inundațiilor.

În zona Mina Sud  s-au executat în ultima perioadă o serie de lucrări complexe,  ce constau în reabilitarea drumurilor tehnologice şi comunitare de acces la incinta Roşia pe o lungime de 615 metri, refacerea rigolelor colectoare drumului comunitar, executare podeţ rutier peste pârâul Roşia, amenajarea haldei pentru creşterea stabilităţii pe o suprafaţă de 24 de ha, lucrări de demolare în incinta Carolina, rambleerea puţului de aeraj Roşia, lucrări de eliberare a terenurilor şi reabilitarea ecologică a zonelor afectate prin revegetarea suprafeţelor, etc. Va fi cea mai extinsă suprafaţă din Valea Jiului, unde se pot face cu succes investiţii, iar acum, administraţia publică locală va încerca atragerea unor investitori sau chiar realizarea unei baze industriale, unde se pot crea zeci de locuri de muncă.

          „Am făcut nenumărate  demersuri pentru ecologizarea acestei zone şi ne dorim  redarea ei în circuitul economic.  Avem acum,  practic cea mai mare suprafaţă din Valea Jiului ecologizată și  creăm condiţiile cele  mai optime  pentru atragerea investitorilor în zonă în vederea creării de noi locuri de muncă pentru cetăţeni. Ţin să menţionez că zona beneficiază de acces la DN66, la calea ferată, gaz, curent electric, apă şi canalizare. Mai trebuie precizat faptul că am dorit  și reabilitarea drumului dintre municipiul Lupeni şi cartierul Sohodol din Vulcan pentru ca astfel, investitorii care doresc să vină în zonă, să beneficieze de două căi de acces”, a  declarat  primarul municipiului Lupeni,  Lucian Resmeriţă.

Elena Dragomir

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: