Moşia lui Ile se face tot mai mare şi mai mare…

ile salut Creşterea exponenţială a averii lui Gheorghe Ile, care de la o Dacia 1300, un apartament la bloc şi o farmacie pe pierdere, cât avea prin anul 2000, anul intrării sale în politică ca consilier local de Vulcan, la statutul de cel mai bogat vulcănean, concurând chiar la nivel de judeţ cu cei mai bogaţi hunedoreni, era greu de explicat pentru majoritatea vulcănenilor. Raportul Corpului de Control al Primului Ministru elucidează doar parţial fenomenul, Fals intelectual, deturnare de fonduri, licitaţii trucate sau contracte atribuite fără licitaţie, facturi umflate şi plăţi nejustificate, sunt câteva din ilegalităţile menţionate în acest raport. Ultimul cuvânt îl va avea instanţa, după ce DNA îşi va finaliza ancheta şi va stabili “modus operandi”, aportul şi responsabilităţile fiecăruia dintre cei implicaţi în  afacerea “Telegondola” în care, aşa cum am relatat în ediţia trecută, bugetul statului a fost prăduit de câteva milioane de euro.

Până atunci, n-ar fi rău ca, domnul primar Gheorghe Ile să ofere nişte amănunte cu privire la modul în care i s-a aprobat construirea unei clădiri cu două etaje la câţiva metri de un bloc de locuinţe, cum a ajuns mare latifundiar şi proprietar de şeptel prin achiziţionarea fostei porcării a IACCVJ de la Vulcan, cum a reuşit să dubleze suprafaţa achiziţionată iniţial? Folosind steril de la mina Paroşeni, pământ excavat din spatele primăriei, borduri şi pavele “recuperate” din lucrările plătite din bani publici, toate acestea fiind transportate cu basculantele închiriate de primărie sau aparţinând firmelor care au contracte de lucrări cu primăria.

“Bordurile sunt duse la telegondolă din ordinul domnului Ile” precizau prin august anul trecut lucrătorii de la Drupo unui cetăţean care ar fi dorit să ia şi el câteva borduri să le pună pe marginea unui pârâu care-i inunda grădina. Aşa e uşor să te îmbogăţeşti, fără a plăti nici măcar transportul materialelor din oraş până la porcărie. Toţi cei care trec prin zona moşiei lui Ile de la porcărie, indiferent că merg să se plimbe cu telegondola sau la cules de fructe de pădure, sunt plăcut impresionaţi de evoluţia terenului cumpărat de Ile de la Primărie pe mai nimic, acesta dublându-şi în mai puţin de un an suprafaţa. Aceasta s-a realizat prin terenul cu gard de plasă de sârmă care seamănă izbitor cu plasa folosită la susţinerea abatajelor minelor din Valea Jiului. Şi irigarea non-stop a noii tarlale ridică unele semne de întrebare, unii rău voitori susţinând că aceasta nu este contorizată. Spre bucuria vulcănenilor, Consiliul Judeţean a adoptat în şedinţa din 27 august 2013, HOT~RÂREA NR. 170/2013 prin care s-a alocat suma de 5.369,00 mii lei pentru obiectivul de investiţii cu finanţare nerambursabilă „Modernizare DJ 664: Pas Vulcan – Vulcan, km 38 + 000 – 41 + 700”.

Este vorba despre drumul care trece exact pe lângă moşia Ile şi care necesită reabilitare urgentă. Dacă cu acel prilej se mai asfaltează şi curtea unor posesiuni riverane, cu atât mai bine. Avem telegondolă, avem bulevard cu vălaie, avem cetăţeni bogaţi şi dacă avem şi drum european la porcărie noi, cetăţenii Vulcanului nu ne mai putem dori nimic de la administraţia condusă de cinstitul primar Gheorghe Ile.

Din informaţiile pe care le deţinem, familia Ile şi-a tras partea şi din falimentarea SC Edil Therma, o parte din activele societăţii ajungând în urma unor licitaţii cu cântec în posesia familiei Ile, afacerea făcând subiectul unui material de presă pe care îl vom publica în numărul viitor.

A.V.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: