Candidaţii, în cursa pentru posturile de muncitor necalificat

PROBA PRACTICA MINA VULCAN      Candidaţii au intrat în cursa pentru ocuparea posturilor de muncitor necalificat la minele Vulcan şi Lonea. Sute de participanţi s-au înscris pentru a susţine probele incluse în concurs. Sucursala Divizia Minieră din Cadrul Complexului Energetic Hunedoara a derulat un concurs pentru ocuparea a 75 de posturi vacante de muncitor necalificat subteran la punctele de lucru de la minele Lonea şi Vulcan.

Proba scrisă a avut loc în data de 26 mai, iar cea practică s-a desfăşurat în perioada 27-29 mai 2014. În ceea ce priveşte proba practică, participanţii au avut la dispoziţie maxim 4 minute pentru lopătare. Concursul s-a desfăşurat la Staţia de Salvare Minieră Petroşani.

“Avem 50 de posturi vacante la mina Vulcan şi 25 de posturi vacante la mina Lonea. Proba scrisă a constat în două teste de nivel de clasa a zecea, iar proba practică în lopătarea unei cantităţi de pietriş. Avem candidaţi care au scos şi un timp de 1 minut şi 30 de secunde, dar şi participanţi care au abandonat”, a spus directorul Sucursalei Divizia Minieră în cadrul CEH, Gabriel Petrescu.

Cu toate că viaţa de miner este extrem de dificilă, unii dintre candidaţi nu au şanse să îşi găsească un alt loc de muncă.

“Nu e aşa greu, numai trebuie să scoţi timpul, să fii cât mai rapid. Un minut şi 57 de secunde am scos. Numai în străinătate am mai lucrat, în România am fost şofer. Sper să obţin postul, de aia am şi venit. Un serviciu la stat e binevenit şi e un pas important”, a spus un candidat.

Alţii şi-au încercat norocul, cu toate că nu au speranţe mari că vor obţine postul.

“A fost destul de uşor, deşi am scos aproape 3 minute. Se putea mai bine dar, asta e. Am dat tot ce a fost mai bun din mine. Însă nu ştiu dacă iau, au fost alţii care au scos timp mai bun decât mine”, a relatat un alt participant.

Au fost şi participanţi mai optimişti, care deşi au un loc de muncă, îşi caută o slujbă mai bună. “A fost frumos. Două minute şi 34 de secunde am scos. Cel mai bun să intre. Lucrez la Edil, însă aici e ofertă mai bună. Bani mai mulţi, loc de muncă stabil, program mai bun, condiţii de siguranţă mai slabe, dar e bun”, a povestit un alt bărbat.

Angajarea personalului se va face pe o perioadă determinată de 6 luni, existând şi o perioadă de probă de 30 de zile. Pentru a concura pentru aceste posturi, candidaţii trebuie să fie absolvenţi a minim 10 clase, să aibă vârsta minimă de 18 ani, să fie apţi din punct de vedere medical pentru muncă în condiţii de efort susţinut, fapt rezultat în baza adeverinţei medicale eliberate de medicul de familie. Proba scrisă are o pondere de 40% în nota finală, iar proba practică, o pondere de 60% în nota finală. Ocuparea posturilor se va face în ordinea descrescătoare a notelor finale obţinute, nota minimă fiind 6.

Afişarea rezultatelor se face în data de 3 iunie, la Staţia de Salvare, iar contestaţiile se pot depune în perioada 4-6 iunie, între orele 9 şi 12 la aceeaşi locaţie. Soluţionarea contestaţiilor se va face în data de 10 iunie, iar rezultatele finale se vor afişa în data de 12 iunie la sediul Salvamin. Candidaţii declaraţi admişi vor fi repartizaţi în funcţie de domiciliu, la punctul de lucru din apropierea acestuia.          Adriana Trancă

 

Comments are closed.

%d blogeri au apreciat: