”VALEA JIULUI stă din nou, acum, pe un butoi de pulbere”

          Așa cum a precizat încă de săptămâna trecută în conferința de presă, VALEA JIULUI stă din nou, acum, pe un butoi de pulbere. Scânteia poate fi declanșată de minerii de la SNIMVJ care rămân în „aer” odată cu finalizarea activităților la minele neviabile.

        Senatorul CRISTIAN RESMERIȚĂ a tras, încă de săptămâna trecută, un semnal de alarmă în acest sens. Și cere acum, tuturor factorilor responsabili din guvern și ministerul de resort să adopte o nouă ordonanță care să vină în sprijinul minerilor care se afla în pragul pensionării, iar minerii care nu sunt pensionabili să fie preluați de către CEH și incluși în sectoarele de muncă unde sunt calificați. Pentru că, la CEH este nevoie de muncă calificată pentru asigurarea unui flux optim de exploatare, în subteran.

Joi, 26 septembrie, la sediul Sindicatului Muntele a avut loc o conferință de presă unde au participat, senatorul PSD – Cristian RESMERIȚĂ, directorul general al CEH, directorul general al SNIMVJ, preşedintele Consiliului de Administraţie al CEH, preşedintele Consiliului de Administraţie al SNIMVJ și liderii de sindicat. Această întâlnire a avut loc pe fondul problemelor  legate de cele 300 de persoane de la Mina Paroșeni care nu se pot pensiona, nu se pot transfera la minele viabile și nu există niciun act normativ care să-i protejeze pe viitor.

        ”Încă de săptămâna trecută eu am avertizat asupra acestei situații și le-am cerut celor de la Ministerul Energiei să facă ce trebuie pentru ca acest act normativ să fie adoptat până nu e prea târziu. Am constatat că demersul meu i-a scos din adormire pe mulți din cei care trebuiau să acționeze și știu că de la Ministerul Energiei au plecat actele aferente acestei Ordonanțe. Documentele au primit aviz favorabil la Ministerul Muncii și acum am înțeles că ele se află undeva blocate la Ministerul Finanțelor. (…) Am simțit o tensiune în rândul  oamenilor, absolut îndreptățită având în vedere situația de incertitudine în care se află, și mă tem că dacă cei responsabili din Guvern nu vor lua măsuri, există riscul să ne confruntăm și cu alte acțiuni, poate și mai radicale, din partea salariaților de la SNIMVJ.  Funcționarii din ministere trebuie să se trezească și să miște lucrurile în privința emiterii Ordonanței 36, mai ales că, la nivel de decizie politică, știu că există accept și susținere totală pentru acest proiect”, a spus în cadrul conferinței de presă, senatorul Cristian RESMERIȚĂ.(R.S.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: