S-a curățat din nou, România, într-o zi

            În județul Hunedoara, Ziua de Curățenie Națională a fost marcată în data de 21 septembrie 2019. Vreau să mulțumesc pe această cale tuturor voluntarilor. A fost o zi grea, s-au auzit povești emoționante și s-au mobilizat oameni frumoși, cu spirit civic.

 „ Am început în 2009, când un grup de voluntari pasionaţi, animaţi de o idee nebunească, şi-a propus să curețe România într-o singură zi. Pe parcursul unui an de pregătire, această idee ne-a însufleţit şi ne-a dat bucurie și puterea să continuăm. România a fost cea de-a patra  ţară din comunitatea “Let`s Do It, World!” care a avut curajul să organizeze o astfel de acţiune şi este şi astăzi o referinţă pentru alte ţări de pe întreagă planetă,” au transmis organizatorii.

În județul Hunedoara, Ziua de Curățenie Națională a fost marcată  în data de 21 septembrie 2019.  A fost o zi grea, s-au auzit povești emoționante și s-au mobilizat oameni frumoși, cu spirit civic.

După prima numărătoare, în județul Hunedoara au participat un număr de 2588 voluntari care au strâns 3515 saci. Printre voluntari s-au numărat elevi, cadre didactice, personal din cadrul primăriilor și din instituții publice, cum ar fi: Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Hunedoara, Agenția de Protecția Mediului Hunedoara, Instituția Prefectului Județului Hunedoara, A.D.I. Deșeuri Hunedoara, Supercom, Brai-Cata, Inspectoratul Școlar al Județului Hunedoara, Inspectoratul de Poliţie al Județului Hunedoara, Sistemul de Gospodărire a Apelor Hunedoara, Sistemul Hidrotehnic Independent Petrosani, Directia Silvică Hunedoara, Inspectoratul de Jandarmi Județean Hunedoara, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Hunedoara, Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate Hunedoara, Direcția Județeană Pentru Sport și Tineret Hunedoara. Și Valea Jiului s-a alăturat campaniei naționale.

La Lupeni, voluntarii  au fost cantonați în mai multe zone ale orașului. S-au colectat tone de deșeuri.

”Întrucât NE DORIM UN LUPENI MAI CURAT, voluntarii din municipiul Lupeni au  spus prezent, în cadrul campaniei ”Let’s Do It!”, în lupta împotriva uneia dintre cele mai presante probleme de mediu – DEȘEURILE, o campanie care se desfășoară la nivel național”, a declarat primarul Lucian Resmeriță.

Angella Dumitrașcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: