Senatorul CRISTIAN RESMERIȚĂ trage un semnal de alarmă: ”Nu putem lăsa oamenii fără protecție socială sau fără soluții pentru viitor”

             Senatorul CRISTIAN RESMERIȚĂ a organizat vineri, 20 septembrie, o conferință de presă, unde a dezbătut  mai multe  subiecte și probleme stringente cu care se confruntă Valea Jiului. Printre acestea se află și rezolvarea situației în care riscă să ajungă 371 de salariați ai Societății Naționale pentru Închideri de Mine (SNIMVJ) din Valea Jiului. Minerii care activează încă la SNIMVJ riscă să ajungă pe drumuri din cauza suspendării Ordonanței 36.  Acesta a identificat și soluțiile optime pentru ca personalul angajat să fie reluat de către CEH. Discuțiile s-au purtat  între directorul general, liderul de sindicat de la Muntele, Darius Câmpean și alți factori de decizie, de care depinde soarta a 371 de salariați.

”Din ceea ce știm la acest moment, la finalul acestui an, activitatea din subteran de la SNIMVJ urmează să înceteze. Acest lucru pune într-o situație delicată o bună parte din cei 371 de angajați ai acestei companii. Dacă în ceea ce privește situația pentru circa 50 până la 70 de salariați, lucrurile sunt simple, pentru că îndeplinesc condițiile de vârstă și de vechime din legea pe care eu am reușit să o trec în Parlament, iar aceștia vor putea ieși la pensie, pentru alți circa 300 de oameni, lucrurile sunt ceva mai complicate. Mulți dintre aceștia mi-au semnalat situația și mi-au cerut sprijin, iar eu cred că Ministerul Energiei are obligația să ia măsurile care trebuie luate și care nici măcar nu sunt atât de complicate, astfel încât să putem rezolva situația acestor salariați. Este o situație pe care nu pot să o accept sub nicio formă. Sun cazuri în care, oameni care lucrează în minerit  sunt în situația de a rămîne fără servici, fără pensie, pur  și simplu să rămână suspendați, în aer. Trebuie să-i lăsăm pe aceștia să-și continue activitatea minieră. Cert este că nu putem lăsa acești oameni fără protecție socială sau fără soluții pentru viitor. Am identificat și două căi pe care le pot urma cei de la SNIMVJ. Trebuie să rezolvăm împreună  această problemă.  Avem nevoie de o ordonanță, Ordonanța  36  care trenează  de luni de zile, în momentul de față și-a încetat activitatea cei de acolo mi-au promis ferm, faptul că această ordonanță va fi prelungită sau va fi dată o alta sub o altă formă și să aibă aceleași efecte”,  a spus  senatorul Cristian Resmeriță.

Angella Dumitrașcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: