DESCOPERĂ STRAJA. Tabără gratuită în Straja pentru tinerii din Valea Jiului

          Primăria Municipiului Lupeni și Consiliul Județean Hunedoara oferă pentru 100 de tineri cu vârsta cuprinsă între 14 și 35 de ani un week-end, all inclusiv, în staţiunea Straja, în perioada 13-15 septembrie a.c. Tabăra  pentru tineret se va desfășura prin programul ”Descoperă Straja – implicarea tinerilor în promovarea perlei Văii Jiului”. Înscrierea,  se poate face până în data de 30 august.

Pentru selectarea în cadrul proiectului, tinerii, trebuie să transmită juriului orice tip de material menit să descrie şi să promoveze frumuseţea munţilor din Valea Jiului.  Când spunem material de promovare ne referim ori la o fotografie sau un video, machetă grafică, spot audio, sau, dacă ai talent la scris, poţi să compui un eseu. Practic orice are legătură cu tema menţionată şi se poate trimite pe mail, pentru că materialele în vederea înscrierii vor fi trimise, alături de datele de contact, la adresa de mail:  prostraja@yahoo.com.

Juriul (format din reprezentanţi ai administraţiei judeţene, locale, ai mass – media şi ai Asociaţiei Pro Straja) va selecta cele 100 de materiale câştigătoare. Cei 100 de tineri selectaţi vor participa la tabăra gratuită, în luna septembrie 2019. În perioada 5 – 10 septembrie, juriul  va prezenta pe pagina de Facebook a proiectului şi în mass media locală, lista celor 100 de tineri selectaţi să participe efectiv la tabăra de tineret „DESCOPERĂ STRAJA – implicarea tinerilor în promovarea Perlei Văii Jiului”.

Tinerii selectaţi în cadrul proiectului vor sosi în staţiunea Straja în după-amiaza zilei de 13 septembrie  (vineri), tabăra de tineret urmând a se încheia în după-amiaza zilei de duminică, 15 septembrie 2019. Vor fi asigurate gratuit cazarea, masa, şi o serie de ateliere, precum astronomie, ecologie şi educaţie ecologică, nutriţie, orientare turistică şi trasee montane, situaţii de urgenţă şi salvare montană. Tabăra este organizată de Asociaţia Pro Straja, cu cofinanţare de la Consiliul Judeţean Hunedoara, în parteneriat cu Primăria municipiului Lupeni.

”Acest proiect face parte din rândul activităților pe care dorim să le implementăm în vederea atragerii turiștilor în stațiunea Straja, care a devenit una dintre destinațiile de vacanță cele mai apreciate ale copiilor și tinerilor, care vin aici în diverse tabere tematice. Venim în sprijinul tinerilor care vor să descopere Straja, dar care poate nu dispun de veniturile necesare, oferindu-le gratuit, grație sprijinului primit și din partea Consiliului Județean Hunedoara, șansa de a petrece o săptămână de vis în tabără la Straja. Cred că este o șansă ce nu trebuie ratată și de aceea invit tinerii cu vârsta între 14 și 35 de ani să se înscrie pentru acest proiect, termenul limită fiind 30 august 2019”, a declarat primarul Lucian Resmeriță. (A.D.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: