Hans Klemm, ambasadorul SUA la București, în stațiunea Straja

           Hans Klemm, ambasadorul SUA la București, este așteptat în acest weekend,  să fie prezent într-o vizită în stațiunea Straja din municipiul Lupeni. Înaltul oficial american  va  asista la competiția de ciclism montan derulată în stațiunea din Valea Jiului, ca mai apoi să viziteze și ale regiuni istorice și turistice  ale județului  Hunedoara.

Competiția sportivă este inițiată de reprezentanții Fundației Noi Orizonturi care este condusă de un alt american, Dana Bates. În 1999, Dana Bates împreună cu soţia sa, Brandi, a pus bazele primei tabere de educaţie prin aventură din România – Tabăra VIAŢA. În 2000, a înfiinţat Fundaţia Noi Orizonturi, lansând un model de educaţie prin experienţă pentru tineri ce avea să devină Programul IMPACT.

În prezent, este Directorul Executiv al Fundaţiei Noi Orizonturi.  Este profesor la două universităţi americane, Northwestern (Iowa) şi Gordon College (Wenham, Massachusetts) şi Director al Programului Romania Semester. A absolvit în 1995 Facultatea de Filosofie din cadrul Universităţii Gordon din Wenham, Massachusetts, iar în 2005 a absolvit Masters of Divinity în cadrul Gordon Conwell Theological Seminary. În 2013 a devenit doctor în filosofie la University of MIddlesex, Marea Britanie, cu cercetarea intitulată „The Glory of God is Humanity Fully Alive: Eastern Orthodoxy in Conversation with the Capabilities Approach”.

Hans Klemm este al doilea ambasador  american care viziteazã statiunea turisticã din Masivul Vâlcan în timpul mandatului.

Ella Screiber

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: