STRADIVARIUS MUSIC NIGHTS BY THE CASTLE – EDIȚIA A III – A

Cea de-a treia  ediție a festivalului Stradivarius Music Nights By the Castle  va avea loc între 4 și 7 august 2019. Festivalul îi are ca invitați permanenți pe Razvan Stoica, alături de vioara Stradivarius  „The Queen”,  Andreea Stoica, pianista și Mozart Philharmonia Orchestra.

Pentru această ediție, organizatorii Festivalului, Simona și Alexandru Robert Dobondi au pregătit  câteva noutăți melomanilor care vor participa la cele patru seri de concerte.

În premieră, pe 4 august, publicul meloman este așteptat în Cetatea Regala a Devei, mai precis în Foișorul de pe Cetate, începând cu ora 21.00, cu un Concert excepțional Stradivarius, susținut de violonistul Razvan Stoica și pianista Andreea Stoica.

În cadrul acestui Concert, va fi lansat și ultimul album al artistului, intitulat: “Instinct”. Accesul publicului pe Cetate se va face cu Telecabina, cu sprijinul Primăriei Deva, în baza biletului la Concert.

Pentru cel de-al treilea an consecutiv, Castelul Corvinilor din Hunedoara găzduiește o regina: Queen Stradivarius în mâinile fermecate ale unui rege al viorii – Razvan Stoica.

Regina vine însoțită în acest an de un prinț – pianul Bosendorfer Concert Grand 280 VC, cu un sunet de o calitate impecabilă și o siluetă de o eleganță nobilă.

Veți avea ocazia să ascultați recitalurile exceptionale a doi Maeștrii ai pianului: Andreea Stoica și Marian Petrescu – deținător al Premiului Grammy.
Astfel, pe 5 august, Stradivarius Music Nights by the Castle, editia a III – a se va  deschide cu  un  Recital Extraordinar de pian susținut de pianista Andreea Stoica. Aceasta va interpreta lucrari de: L.V.Beethoven, B.Kosak, F.Chopin, F.Mendelssohn, S.Rahmaninov.

Andreea Stoica  a început să cânte la pian la vârsta de cinci ani. La șase ani a fost acceptată la Colegiul Național de Muzică  „George Enescu”,  în București, prima în clasa de pian, fiind considerată copil minune. La vârsta de 12 ani și-a făcut debutul ca solistă  alături de ”Orchestra București”.

După debut, a fost implicată în multe turnee și recitaluri în întreaga Europă și în Japonia. A urmat cursuri masterale  alături de pianiști de top din lume.

Andreea și-a finalizat studiile la Universitatea de Muzică din București în 1999, iar apoi la Conservatorul Regal din Amsterdam. Evoluează ca prim solist pianist pe scenele din întreaga lume, criticii muzicali spunând ca are muzicalitate, sensibilitate și o tehnică desăvârșită.

În 6 august, melomanii hunedoreni vor avea ocazia să-l reasculte pe Maestrul Marian Petrescu, deținător al unui premiu Grammy în cadrul concertului intitulat : Jazz Improvisation of Classical pearls. Supranumit « Horowitz al pianului în jazz » de către marele pianist şi compozitor francez Martial Solal, Marian Petrescu  a obţinut prestigiosul trofeu în 2010, pentru aranjamentul muzical al piesei „West Side Story Medley” de Bill Cunliffe, piesă ce figurează pe albumul său scos în 2009 cu trupa Resonance

Maestrul Marian Petrescu va fi acompaniat de această dată de contrabasistul Mihai Petrescu și de percutionistul Hietala Mika Pasi Olavi.

Lucrări de : S.Rahmaninov, J.Brahms , P.I.Ceaikovski, E.Grieg, W.A. Mozart, G.Gershwin
Ultima seară a festivalului Stradivarius Music Nights By the Castle  va fi regală.

Pe 7 august pe scena Festivalului vor urca Razvan Stoica, considerat a fi unul din cei mai mari violoniști ai lumii, cu a sa Queen Stradivarius și Mozart Philharmonia Hamburg. Vor fi interpretate: Concertul pentru pian No.23 K 488 de W.A.Mozart și Concertul pentru vioara No.1 de N.Paganini.

Dirijor: Tiberiu Oprea
Solisti: Andreea Stoica – pian și Razvan Stoica – vioară.

Razvan Stoica are o activitate artistică diversă pentru care este apreciat în Europa, Asia dar și în SUA, unde recent a fost protagonistul multi-premiatului film artistic-documentar „Strad Style” și compozitorul coloanei sonore. Este invitat frecvent al orchestrelor de anvergură din Olanda, Germania, Spania, Italia, Franta, și colaborează cu dirijori de renume.

Vioara Stradivarius „The Queen” a aparținut unuia dintre cei mai mari admiratori ai lui Paganini, H. w Ernst. Cei care asculta vioara Stradivarius „The Queen” în concert mărturisesc o experiență specială sub aura celor trei violoniști de excepție, Ernst, Paganini, Stoica.

Bilete se gasesc la Agenția de bilete a Teatrului Deva și Centrul de Informare Turistică Hunedoara. Preț: 50 lei/ spectacol.

Organizator: Simona și Alexandru Robert Dobondi Euromed Development

Sponsori:  Avis 3000, Asociatia DEPA, Cafeneua Jos PalariaParteneri: H – Medical Clinic, Restaurant Werk, UnaCorda, 2 music

 Parteneri media: Glasul Hunedoarei

Parteneri locație: Primaria Hunedoara, Primaria Deva,Teatrul de Artă Deva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: