Senatorul CRISTIAN RESMERIȚĂ: ”Fără aceste noi angajări mineritul nu poate să funcționeze”

          În recenta sa conferință de presă,  senatorul CRISTIAN RESMERIȚĂ a făcut referire la faptul că, în curând se vor face angajari în cadrul exploatărilor miniere viabile, pentru că este necesară  sustenabilitarea procesului de extracție și exploatare.

Fără aceste noi angajări, mineritul nu poate să funcționeze. Acesta a precizat că împreună cu un coleg parlamentar au vizitat zona de vest a Văii Jiului și s-a pus în discuție inclusiv exploatarea zăcământului de cuarț de la Uricani.

”I-am spus, uite, aici a fost preparația, acolo Mina Uricani și undeva sus e un zăcământ de cuarț. Sincer să fiu, în afară de discuțiile la care am participat la momentul respectiv, eu nu știu să se fi întâmplat ceva anume de care eu să știu. Vedeți, sunt foarte multe zăcăminte. Câteodată Statul Român pare că dorește să închidă ce are, nu să profite și să exploateze. Ar fi, cu siguranță, locuri de muncă dacă s-ar exploata acel cuarț. Cum, cu siguranță, ar fi locuri de muncă și la Mina Lonea, dacă nu s-ar închide, ca să dăm un exemplu și din estul Văii, și ar merge pe o normalitate, că nu pot să vorbesc de o dezvoltare. Ar angaja în fiecare săptămână oameni, pentru că, vedeți, în fiecare zi ies oameni la pensie și să vedeți ce probleme vor fi acum cu locurile de muncă, mai bine zis cu oamenii care doresc să se încadreze în muncă. Dacă ies foarte mulți la pensie, locurile de muncă vor rămâne neacoperite la minele acestea. Am mai zis-o la o emisiune televizată acum o săptămână, că se vor face sute de angajări în mineritul Văii Jiului, deoarece altfel nu va putea mineritul să funcționeze! Eu sunt convins, din ceea ce văd, că există un interes mare al oamenilor de a se angaja în minerit. Dacă în urmă cu mulți ani existau locuri de muncă și lumea nu se angaja din cauza condițiilor grele de muncă, în momentul de față, datorită faptului de a lua o pensie mai bună într-un timp mai scurt de ani,  foarte mulți doresc să se angajeze”, a declarat senatorul CRISTIAN RESMERIȚĂ.

Angella Dumitrașcu 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: