Festival medieval la Hunedoara

         Prima ediție a Festivalului medieval „Ioan de Hunedoara” este programată în perioada 9-11 august 2019, în centrul municipiului și în curtea exterioară a Castelului Corvinilor, a comunicat  Primăria muncipiului  Hunedoara.

Vineri, după lăsarea serii, pe Bulevardul Dacia și pe centrul pietonal, va avea loc o paradă la care participă Fanfara Petrești, Ordinul Cavalerilor de Hunedoara, Garda Cetății Deva, Garda neagră a Regelui Matia, Ordinul Scutierilor de Mülbach, Ordinul Cavalerilor de Mediaș, Paladinii de Terra Medies, Ansamblul Renaissance Deva, Cavalerii de Târgu Mureș, Suita Principesei Maria Szechy, supranumită Venus de Murani, Echipajul Principelui Transilvan, Ansamblul de cimpoaie Holloenek din Ungaria.
Sâmbătă, curtea exterioară a Castelului Corvinilor va găzdi o tabără medievală, cu ateliere, întreceri cavalerești, prezentări de arme, dansuri medievale.

Seara va mai cuprinde și  o gală de operă  protagoniștii fiind  artiștii Operei de stat din Ruse din Bulgaria, care au concertat și la Palatul Cultural din Lupeni, iar seara se va încheia cu un spectacol de video-mapping și lumini arhitecturale, de reconstituire simbolică a bătăliei de la Belgrad, 1456, pe care a purtat-o Ioan de Hunedoara împotriva turcilor.

În centrul Hunedoarei va concerta cunoscutul interpret Horia Brenciu.
Duminică vor fi depuse coroane de flori la statuia lui Ioan de Hunedoara, din centrul municipiului, iar tabăra medievală va continua la castel.

Turiștii sunt invitați la un concert al Operei de Stat din Ruse, în scenă find pusă  opera celebră ”Cantata Carmina Burana”.  Seara se va încheia cu focuri de artificii.

Ella Schreiber

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: