Ministrul Răzvan Cuc: Până de Sfânta Maria se deschide circulaţia pe loturile III şi IV ale Autostrăzii Lugoj-Deva

         Joi, 25 iulie,  ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc,a declarat că până la sărbătoarea din 15 august, Sfânta Maria, se va circula pe loturile III şi IV ale Autostrăzii Lugoj-Deva! Ministrul a vizitat din nou şantierul autostrăzii, pentru a vedea care sunt ultimele detalii ale acestei investiţii. El a fost însoţit de preşedintele PSD Hunedoara, deputatul Laurenţiu Nistor, preşedintele CJ Hunedoara, Mircea Bobora, şi de administratorul public al judeţului, Costel Avram.

„Până de Sfânta Maria, traficul se va deschide concomitent pe cele două loturi. Lotul III poate fi dat în folosință în data de 31 iulie. Însă, ținând cont că la Lotul IV lucrările vor fi finalizate mai târziu cu o săptămână, așa cum a anunțat constructorul, vom deschide concomitent ambele loturi. Până de Sfânta Maria, pe data de 15 august, dăm drumul la ambele loturi. Segmentele sunt terminate, se poate circula pe ele, acum se mai montează parapetele de siguranță, indicatoarele rutiere, se mai trasează marcajele. Descărcarea de la Holdea este aproape finalizată. Arată foarte bine”, a precizat Răzvan Cuc.

   Ministrul Răzvan Cuc s-a arătat mulţumit de ceea ce a găsit pe şantier. Dealul Liliecilor a fost, evident, adus în discuţie, mai ales că acesta a fost motivul principal al întârzierii cu câţiva ani a finalizării construcţiei autostrăzii Lugoj-Deva.

           ”O zonă care a ridicat multe probleme tehnice, soluţii adaptate la situaţia din teren. Lungimea acestui sector este de 1.175 de metri, se află la 23 de metri faţă de nivelul naţional şi avem un versant care se ridică la 60 de metri deasupra autostrăzii. Versantul este stabilizat cu ajutorul ancorelor active protejate cu plase. Sunt ziduri de sprijin. Acum lucrăm la finisarea acestei porţiuni. Lucrarea se apropie cu paşi repezi de finalizare, astfel încât în prima jumătate a lunii august să terminăm investiţia. Am avut întârzieri cu trei ani, din cauza liliecilor, castorilor, dar nu numai”, a declarat Ştefan Şerbu, reprezentantul constructorului de la Lotul IV al Autostrăzii Lugoj-Deva, compania Spedition UMB.
Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a avut numai cuvinte de laudă pentru constructorul lotului IV. ”L-am felicitat şi îl felicit şi acum pe constructor. Pentru seriozitate şi pentru modul în care a abordat anumite puncte cheie. Acesta poate fi dat exemplu pentru foarte mulţi constructori de talie internaţională. În zonă au fost în ultima perioadă 41 de zile de ploaie, de aceea nu au putut lucra şi a fost prelungit termenul de finalizare cu o săptămână. Dar, până de Sfânta Maria va fi dat în folosinţă lotul IV. Şi lotul III este gata la sfârşitul lunii iulie. Până în data de 15 august 2019 dăm drumul circulaţiei pe loturile III şi IV, concomitent”, a spus, ieri, pe şantierul autostrăzii, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc .

Aşadar, după data de 15 august 2019, se va putea circula de la Sibiu la Timişoara, cu excepţia a 9 kilometri, pe autostradă.(R.S.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: