Profesionalizarea procesului decizional în municipiile din România începe cu fundamentarea elementelor de politică publică

Institutul pentru Politici Publice (IPP) și Asociația Municipiilor din România (AMR) au organizat la Timișoara, cursul specializat în domeniul politicilor publice, în cadrul proiectului Politici publice locale – un element fundamental pentru creșterea calității procesului decizional la nivelul administrației publice locale, cod SMIS 111612, cu finanțare în cadrul Programului Operațional Capacitate Administrativă cofinanțat de Uniunea Europeană, din Fondul Social European, care își asumă creșterea calității procesului de fundamentare a deciziilor la nivelul a 103 municipii din România respectiv a sectoarelor Municipiului București.

Acest curs de politici publice are ca obiectiv profesionalizarea proceselor decizionale în administrația publică locală astfel încât rezultatele obținute să răspundă cât mai bine nevoilor cetățenilor, să reprezinte în mod echilibrat interesele tuturor stakeholder-ilor vizați în mod direct/indirect de respectiva politica publică și să integreze principii de alocare eficientă și sustenabilă a resurselor publice care constituie un imperativ la acest moment. Pe parcursul cursului, reprezentanții societății civile dar și celor din administrația publică locală, au avut posibilitatea de a-și consolida cunoștințele privind principiile și regulile de bază în planificarea și evaluarea politicilor publice.

Cursul, susținut de către specialiști cu o bogată experiență în acest domeniu, a fost primit cu mare interes de către participanți.  Timp de două zile, aceștia au avut posibilitatea să exerseze teoria predată aplicând-o pe o serie de exerciții practice.

Reprezentanții societății civile acestora au discutat despre metodele cele mai eficiente de evaluare a unei politici publice implementate de administrația publică locală astfel încât să elaboreze propuneri concrete pentru revizuirea acestora. De asemenea, participanții au beneficiat de asistență tehnică IPP, în materia implementării și gestionării procesului de politici publice.

Acesta a fost ultimul curs, din seria de 8, organizat în cadrul proiectului. Având feed-back de la firul ierbii, direct de la autoritățile locale din toată țara, participante la 8 workshop-uri regionale, IPP, cu sprijinul AMR, va propune în perioada următoare un model de aplicare simplificată a procesului de elaborare de politici publice la nivel local.

Pentru detalii suplimentare, vă rugăm sa o contactați pe Alexandra Soci, alexandra@ipp.ro, tel. 0729.81.98.76.

Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020.  Persoana de contact: Alexandra Soci, Asistent proiect IPP, Tel/Fax: 021/212 3126, E-mail: alexandra.soci@ipp.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: