Delegație a Consiliului Județean Hunedoara, la Academia de Vară a Adunării Regiunilor Europei (ARE), Novi Sad (Republica Serbia)

            La invitația Adunării Regiunilor Europei, o delegație a Consiliului Județean Hunedoara va participa, în perioada 01 – 05 iulie 2019, la Academia de Vară de la Novi Sad, regiunea Vojvodina (Serbia). Evenimentul are ca temă ”Tineretul este viitorul, tineretul este Europa”.

          Delegația hunedoreană este compusă din consilierii județeni Ancuța – Elena Suciu și Ionuț – Lucian Șimon, respectiv Maria – Liana Ștaier din partea Agenției de Dezvoltare Economico-Socială a județului Hunedoara. 

Evenimentul se adresează politicienilor regionali și funcționarilor care lucrează în cadrul administrației regionale. Agenda întâlnirii cuprinde workshopuri și sesiuni de comunicări axate pe rolul tineretului în dezvoltarea comunităților. Se va discuta despre rolul tineretului pe mai multe direcții, ca de exemplu participarea democratică și cetățenia europeană, diversitate și oportunități egale pentru toți, antreprenoriat social și partajarea economiei, tineretul ca forță în obținerea unei dezvoltări ecologice.

Participanții la Academia de Vară sunt invitați și la deschiderea Târgului pentru tineret care avea loc în seara zilei de miercuri, 03 iulie 2019.

Creată în anul 1985, Adunarea Regiunilor Europei (ARE) este o rețea independentă a regiunilor europene și cea mai mare organizație de cooperare interregională din Europa lărgită. Reprezintă 150 de regiuni din 29 de țări. Județul Hunedoara este membru ARE din anul 1992.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: