Pagubele produse de inundaţii la Lupeni se ridică la 5 milioane de lei

            Autorităţile locale din oraşul Lupeni au evaluat pagubele produse de inundaţiile care au avut loc în cursul lunii mai, acestea se ridică la 5 milioane de lei. Apele umflate de ploile torențiale au afectat gospodării, au inundat case și grădini și au distrus drumuri.

Comisia constituită la nivelul municipiului Lupeni pentru a analiza pagubele rezultate în urma ploilor a ajuns la concluzia că e nevoie de câteva milioane de lei pentru reparații.

        ”Avem undeva la 5 milioane de lei estimate pagubele pe care le-au suferit oamenii în această perioadă de timp a inundațiilor. Sperăm să obținem cât mai repede o anumită sumă de bani, poate nu toată, dar și 30-40 la sută din banii estimați pentru a putea să le oferim oamenilor condițiile pe care le-au avut înainte de a veni această nenorocire asupra municipiului Lupeni”, a declarat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

Proiectul privind ajutorul financiar cerut de administrația locală  de la Lupeni se află pe masa Guvernului. Primăria speră să obțină cât mai repede măcar o parte din cele 5 milioane de lei.

”Oamenii sunt izolați și în aceste momente la anumite case unde ei au proprietățile deoarece s-a rupt dedesubt tot ceea ce a însemnat structură la vremea respectivă”, a mai spus primarul.

Este vorba despre câteva case la care nu se poate ajunge cu mașina după ce apele au rupt drumul.  Alți lupeneni au rămas fără obiecte electrocasnice sau fără culturile din grădini, după ce apa a năvălit în gospodării. Sunt peste 102 gospodării în care apele au intrat la peste un metru. Sunt afectaţi aproximativ 28 de kilometri de drumuri lăturalnice şi 12 podeţe care au fost rupte de viitură.(R.S.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: