1 Iunie – Ziua Internațională a Copilului

            Ziua internațională a Copilului, sărbătorită în fiecare an în data de 1 Iunie este așteptată cu nerăbdare de toți copiii.

La fel ca în fiecare an, această zi va fi sărbătorită și de copiii aflați cu măsură de protecție în serviciile subordonate ale Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Hunedoara în mod cu totul festiv, copiii beneficiind de o masă festivă, petreceri și voie bună. Din dorința de a aduce un moment de bucurie și culoare în sufletele acestora vor fi organizate activități de recreere și petrecere a timpului liber astfel:

– copiii aflați cu măsură de protecție în Centrul de Plasament Brad vor pleca într-o excursie la Sarmizegetusa Regia unde vor organiza jocuri și concursuri sportive și la întoarcerea în centru vor fi așteptați de personal cu o petrecere surpriză.

– tot de o excursie se vor bucura și copiii din Centrul de Plasament Lupeni care vor petrece ziua la Cheile Buții.

– de 1 Iunie Clubul Lions este alături de copiii din Centrul de Plasament Orăștie derulând împreună jocuri în aer liber, întreceri sportive, desene pe asfalt iar ziua se va încheia în ritm de dans în cadrul unei minidiscoteci.

– copiii din cadrul Centrelor pentru copii cu dizabilități Hunedoara vor vizita Grădina Zoologică din localitate, restul zilei o vor o petrece în curtea centrului unde vor participa la un picnic, vor organiza concursuri sportive și de desene pe asfalt.

– în Centrul de Plasament pentru Copilul cu Handicap Hunedoara copiii se vor bucura de activități în aer liber, de concurs de desene pe asfalt. Un tânăr își va sărbători majoratul împreună cu colegii într-un cadru festiv.

– de 1 Iunie copiii Centrului de Plasament pentru Copilul cu Handicap și Apartamentului Familial Vulcan vor participa la activitățile organizate la centrul de echitație al Asociației Parco Cavalli, apoi vor servi pizza în oraș.

– Centrul Specializat de zi pentru resocializarea copilului predelincvent și delincvent provenit din familii dezorganizate Petroșani organizează pentru copii două excursii. În data de 30.05.2019 copiii vor vizita obiectivele turistice din Deva și Hunedoara și vor servi masa la Mc-Donalds, urmând ca în săptămâna următoare să viziteze Grădina Zoologică de la Râmnicu-Vâlcea.

Devenită deja o tradiție, acțiunea “O jucărie pentru fiecare” organizată de către Biblioteca Județeană “Ovid Densușianu” în preajma zilei de 1 Iunie, aduce și în acest an bucurie copiilor aflați în centrele din Brad, Lupeni, Vulcan și Petroșani oferindu-le acestora  jucăriile donate.

 DGASPC Hunedoara urează tuturor copiilor – La mulți ani!

 DIRECTOR GENERAL

GEANINA MARINA IANC

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: