”Adopția unește destine”

            Instituirea zilei de 2 Iunie ca „Ziua Naţională pentru Adopţie” a avut drept scop promovarea adopțiilor naționale.   Adopția este una din acele soluții care îi poate face fericiți atât pe copii, cât și pe părinți. Dragostea unui copil este cel mai sincer, cel mai intens și pur sentiment.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Hunedoara celebrează și în acest an Ziua Adopției într-un cadru festiv la un loc de joacă situat în municipiul Deva. Acest eveniment va oferi familiilor/persoanelor adoptatoare și copiilor adoptați de către acestea posibilitatea de a se cunoaște și a se juca împreună, de a împărtăși idei și sentimente.

”Bucuria de a avea un copil, de a-l creşte şi de a trăi, odată cu el, fiecare moment al vieţii reprezintă una dintre cele mai frumoase trăiri. Există însă persoane care nu pot avea un copil, dar care doresc să-şi împlinească menirea de a fi părinţi şi, prin urmare, recurg la adopţie.”

În cadrul D.G.A.S.P.C. Hunedoara funcționează Serviciul adopții postadopții, cu sediul în Deva, strada Gheorghe Barițiu, nr. 21. Persoanele/familiile care doresc să adopte pot primi informații despre procedura adopției direct de la specialiștii serviciului de luni până joi între orele 7.30 – 16.00 și vineri între orele 7.30- 13.30 sau telefonic la numărul de telefon 0723193276.  

În primele cinci luni ale anului, 20 de familii au fost atestate ca familie/persoană aptă pentru adopție, pentru 21 de copii s-a făcut deschiderea procedurii de adopție, 7 copii au fost încredințați în vederea adopției și pentru 14 copii s-a finalizat adopția.

Pe parcursul anului 2018, 38 de familii au fost atestate ca familii/persoane apte pentru adopție, s-a realizat deschiderea procedurii de adopție pentru 42 de copii, au fost încredințați în vederea adopției 27 de copii și pentru 24 de copii s-a finalizat procedura de adopție (din care 1 internațională)

DIRECTOR GENERAL

GEANINA MARINA IANC

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: