Potopul lui Noe a luat o viață la Lupeni

              Ploaia torențială  de  azi  noapte a cauzat pagube importante în vestul Văii Jiului. Cantitatea mare de  precipitații și scurgerile de pe versanți  a  afectat 60 de curți și subsoluri în municipiile Lupeni și Vulcan. Primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță a convocat comitetul pentru situații de urgență și au demarat acțiunile de salvare alături de celelalte structuri militare: ISU și SMURD.

Codul portocaliu de vreme rea a dus la blocarea DN 66 A, dar au afectat și un număr de peste 60 de gospodării și subsoluri de pe un număr de 16 străzi situate în cele două municipii din zona de vest a Văii Jiului si in zona Roșii, pârâul a ieșit din matcă. S-a intervenit cu utilaje, cu voluntari pentru a se contracara efectele inundațiilor.

Din păcate, în urma  sesizărilor unor locatari, în subsolul unui bloc a fost  găsit decedat un bărbat, care, cel mai probabil, a fost electrocutat. Acesta a făcut  și un apel către cetățeni: ”Rugăm cetățenii să ni se alăture în eforturile pe care le depunem, pentru a interveni cât mai repede în gospodăriile și zonele afectate!, pentru desfundarea canalelor !”.

”Ploaia care a căzut în ultimele ore a adus grave prejudicii municipiului Lupeni. Avem drumuri și autoturisme blocate. Echipele de intervenție ale Primăriei, împreună cu echipele ISU, Pompierii și Poliția Locală a Municipiului Lupeni acționează și la această oră pentru înlăturarea dezastrului făcut de ploi în Lupeni. Rugăm cetățenii să ni se alăture în eforturile pe care le depunem, pentru a interveni cât mai repede în gospodăriile și zonele afectate! Angajații Primăriei depun toate eforturile pentru a debloca situația!”, a declarat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

Pentru a se evita panica Poliția Locală a fost și ea la datorie. S-a intervenit prompt iar efectele inundațiilor au fost minime. Pompierii au  acționat cu motopompe pentru evacuarea  apei din gospodăriile cetățenilor dar și cu mijloace specifice  pentru înlăturarea aluviunilor  și materialelor rămase în urma scurgerii apelor.

Nu au intarziat sa apara si multumirile catre autoritati a locuitorilor din municipiul Lupeni.

Valea Jiului  s-a aflat sub cod portocaliu de vreme mea, de vijelii și averse torențiale. Dar,  veștile de la meteorologi nu sunt bune, se anunță din nou precipitații și vânt puternic.

Pentru evitarea producerii unor situații de urgență recomandăm cetățenilor ca pe timpul manifestării  vântului puternic, să rămână în spații închise  care să le asigure protecția.  De asemenea pentru  limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autoturismelor se va realiza  în zone ferite, la distanță față de copaci  sau stâlpii de electricitate.

Angella Dumitrașcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: