”Nu putem accepta faptul că europenii din Europa Centrală și de Est, să fie cetățeni de rangul doi ai UE”

Președintele UDMR Kelemen Hunor,  are încredere că, după votul de  duminică, maghiarii  din Transilvania vor putea fi o voce în Europa și nu doar că își vor face auzită vocea, dar vor avea posibilitatea să influențeze reformele Uniunii.

             ”Am votat în favoarea dezvoltării și consolidării economice în următorii ani, a securității pentru popoarele Europei și pentru ca în domeniile/aspectele decise de  UE comunitatea maghiară să primească răspunsuri liniștitoare la problemele cu care se confruntă”, a  precizat președintele UDMR.

            ”Am votat pentru o Uniune Europeană care protejează în mod egal drepturile minorităților naționale și ale majorității. Pentru o Europă care condamnă discriminarea și care tratează la fel toate comunitățile. Am votat împotriva unei Uniuni Europene cu două viteze, care împarte statele membre în state de rangul întâi și rangul doi. Îmi doresc solidaritate și drepturi egale în Europa și acasă pe pământul natal, în Transilvania. Vreau o Uniune Europeană și o țară unde comunitatea maghiară își poate construi un viitor sigur, unde nu se practică dublul standard, unde tinerii noștri au șanse egale de a învăța, de a-și întemeia familii și de a trăi o viață demnă și prosperă. În următorii zece ani ne vom confrunta cu numeroase provocări la nivel european, iar UDMR a propus soluții reale pentru gestionarea acestora. Nu putem accepta faptul că europenii din Europa Centrală și de Est,  să fie cetățeni de rangul doi ai UE. Trebuie eliminat acest dublu standard, care subminează demnitatea noastră în UE. România trebuie, de asemenea, să se alăture spațiului Schengen și, la momentul potrivit, să introducă moneda unică europeană, euro. În ceea ce privește Politica Agricolă Comună și creșterea subvențiilor trebuie înființat un fond care să se concentreze asupra dezvoltării localităților din zonele metropolitane ale marilor  orașe. De asemenea, avem obiective prioritare în domeniul drepturilor minorităților, al proiectelor de mare infrastructură și trebuie intensificat sprijinul pentru tineri, dar totodată, este necesar să reducem și birocrația, care complică și îngreunează procedura de accesare a fondurilor europene”, a  declarat europarlamentarul reales, hunedoreanul Iuliu Winkler.

Ella Schreiber

Comments are closed.

%d blogeri au apreciat: