La europarlamentare, Hunedoara a fost câștigată de social democrați

            În urma scrutinului și alegerilor care au avut loc duminică, când  prezența alegătorilor a fost peste așteptări, iată că, în urma voturilor liber  exprimate, singurul din regiunea istorică a Transilvaniei în care câștigător este Partidul Social Democrat a rămas, județul Hunedoara.

Iată numărul total de voturi obținut de competitorii politici înscriși la scrutinul electoral din 26 mai 2019:

Partidul Social Democrat – 53.595 de voturi;

Partidul Național Liberal – 48.195 de voturi;

“Alianţa 2020 USR Plus – 30.707 voturi;

PRO România – 13.674 de voturi;

Partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE) – 8.523 de voturi;

Partidul Mişcarea Populară – 7.591 de voturi;

Uniunea Democrată Maghiară din România – 5.259 de voturi;

George-Nicolae Simion – 2.163 de voturi;

Gregoriana-Carmen Tudoran – 2.020 de voturi;

Partidul PRODEMO – 1.164 de voturi;

Partidul România Unită – 1.121 de voturi;

Partidul Socialist Român – 895 de voturi;

Uniunea Naţională pentru Progresul României – 885 de voturi;

Partidul Social Democrat Independent – 648 de voturi;

Blocul Unităţii Naţionale BUN – 327 de voturi.

Potrivit acestor rezultate, în urma validării mandatelor de eurodeputați, județul Hunedoara îi va avea ca reprezentanți în viitorul Parlament European pe Siegfried Mureșan (PNL) și Iuliu Winkler (UDMR) ambii din familia politică europeană a PPE. Se  pare că și Natalia Intotero va prinde un fotoliu de europarlamentar ca de altfel și binecunoscuta și prietena hunedorenilor și a Văii Jiului, Maria Grapini.

Rezultatele finale ale alegerilor europarlamentare în județul Hunedoara nu au mai fost în măsură să schimbe ierarhia politică a votului dat de locuitorii acestui județ, singurul din regiunea istorică a Transilvaniei în care câștigător este Partidul Social Democrat.

         Senatorul CRISTIAN RESMERIȚĂ a ținut să mulțumească hunedorenilor pentru încrederea acordată și în special locuitorilor din Valea Jiului și a afirmat într-o emisiune televizată  că  țara ar fi făcut pași importanți dacă era înțelegere între guvern și președintele țării.  ”Vă dați seama unde am fi fost noi, dacă Guvernul Tudose, Grindeanu sau Dăncilă de acum,  s-ar fi înțeles cu presedintele Iohannis? Eu cred că este clar: țara a făcut pași înainte în ultimii doi ani, fără niciun fel de discuție. E vizibil,  indiferent din ce partid faci parte, sau pe cine simpatizezi. Dar au fost aceste frecușuri între Instituția Prezidentială, cea a Parlamentului, cea a Guvernului.  Eu am și stat și m-am gândit, țara era cu cel puțin un pas înainte, dacă e să  discutăm de ceea ce spunea președintele PAS CU PAS, dacă forțele politice reușeau să se înțeleagă și nu mai făceam plângeri, nu mai amânăm numiri de miniștrii și inclusiv cu codurile administrative, penale”, a conchis senatorul hunedorean.

Liderul social-democraților hunedoreni, deputatul LAURENȚIU NISTOR s-a declarat nemulțumit de scorul obținut de PSD la nivel național, un scor pe care acesta îl considera imposibil. ”Este votul electoratului, îl respectăm, poate vedem şi greşelile care le-am făcut noi, poate vedem în acest vot şi ce trebuia să nu facem sau ce trebuia să facem mai mult. Cred că mai mult decât s-a făcut, și anume să se respecte programul de guvernare aproape la zi, nu putem să ne reproşăm nimic. Sigur, este un scor care nu ne avantajează, dar întotdeauna când vrei să faci mult şi bine pentru o ţară, probabil lumea te judecă altfel”, a declarat deputatul Laurențiu Nistor.

Pe de altă parte, vicepreședintele PSD Hunedoara, deputatul Natalia Intotero este de părere că aceste alegeri au arătat, prin numărul mare de participare, care a depășit toate prognozele, că românilor le pasă de țara lor și de locul ei în Europa.  „Eu vreau să le mulţumesc, înainte de orice, tuturor românilor care au participat la vot, atât din ţară cât şi din afara graniţelor. O prezenţă atât de mare cum a fost înregistrată în acest an la alegerile europarlamentare demonstrează încă o dată că românilor le pasă de ţara noastră. Şi îmi doresc din tot sufletul ca cei care vor reprezenta România în Parlamentul European să fie cu adevărat patrioţi şi începând de mâine cu toţii să-şi dea mâna pentru România care, aşa cum este ea, reprezintă a şaptea putere între cele 28 de ţări ale Europei . Vrem să simţim cu adevărat că suntem trataţi  în mod egal în Europa. Depinde foarte mult de atitudinea celor care vor fi prezenţi în Parlamentul European. Viaţa merge înainte şi vreau să le mulţumesc tuturor celor care ne-au votat, şi celor care nu ne-au votat pentru că au ieşit la vot. În special vreau să mulţumesc tuturor colegilor din PSD – Organizaţia Judeţeană Hunedoara p care i-am simţit nu ca o echipă, ci cu adevărat ca o familie”, a declarat Natalia Intotero.

          Arthur Gărdescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: