100 de ani de RUGBY, la Lupeni

            Centenarul rugby-ului lupenean a fost celebrat sâmbătă, 25 mai,  în cadrul unei festivități care a avut loc pe stadionul ”Minerul” din Lupeni, unde și-au dat întâlnire foşti  jucători, antrenori, conducători şi suporteri care au iubit acest sport de tradiție din Lupeni

La acest eveniment au participat, senatorul CRISTIAN RESMERIŢĂ, primarul municipiului Lupeni – LUCIAN RESMERIŢĂ, viceprimarul municipiului Lupeni – IACOB MESAROŞ, Cristian Roșu, Alexandru Blaj, Constantin Ramașcanu, Nicu Ivănuș, Gheorghe Crișan ș.a., arătând că rugby-ul a rămas un etalon de fair-play și o emblemă pentru bărbaţi adevărați.

Cu toții au fost reuniți de apreciatul sportiv Constantin Coco Patrichi, de numele căruia se leagă o parte însemnată din succesul echipei de rugby Minerul Lupeni din anii de glorie ai acesteia. Acesta a reușit, cu sprijinul Primăriei și Consiliului local al municipiului Lupeni, nu doar să readucă în atenția comunității istoria acestui frumos sport care a marcat, vreme de un secol istoria localității, ci și faptul că rugbyul rămâne și la Lupeni, sporul care unește. Patrichi a jucat un sfert de secol la Minerul Lupeni, echipă care l-a propulsat în lotul național și care i-a adus, mai apoi, titlul de ”Maestru al Sportului”. A fost căpitan al echipei și antrenor în ultimii ani de existență ai echipei Minerul Lupeni.

S-au depănat amintiri între foştii coechipieri, iar pe stadionul ”Minerul” din Lupeni a avut loc un meci demonstrativ old boys – foşti jucători ai Minerului Lupeni şi o selecţionată din ţară. A urmat o ceremonie de înmânare de diplome și medalii din partea Consiliului local și Primăriei Municipiului Lupeni, fiind lansată şi  monografia sportivă „Minerul Lupeni – 100 de ani de rugby”, realizată de apreciatul gazetar sportiv Genu Tuțu, cu sprijinul  Primăriei si Consiliului local al Municipiului Lupeni. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: