Cele mai importante măsuri în sprijinul turismului din ultimii 20 de ani (PE)

   Alegerile pentru Parlamentul European din 26 mai sunt extrem de importante atât pentru România, cât și pentru Uniunea Europeană. Mesajul cu care venim în fața românilor este acesta – merităm mai mult ca naţiune și vom face totul ca vocea noastră să fie auzită la nivelul Parlamentului European. Nu mergem acolo să facem act de prezență, ci să apărăm interesele României și ale românilor.

Și turismul a fost unul dintre domeniile pentru care PSD a luat măsuri foarte importante. Astfel, reducerea TVA la 5% pentru servicii de turism este o măsură necesară şi  pozitivă. Este poate cea mai bună măsură de sprijinire a turismului românesc din ultimii 20 de ani. Reducerea TVA va stimula turismul în România, va contribui la reducerea evaziunii fiscale, la creşterea consumului şi la creşterea economică. Mai mult, este o măsură care va avea efecte vizibile şi directe în favoarea cetăţeanului.

Acordarea voucherelor de vacanță este o altă măsură care s-a resimțit direct, atât în buzunarul oamenilor, cât și în afacerile din domeniul turistic.

Mai apoi, Guvernul a pregătit un program de finanţare a investiţiilor pentru modernizarea şi dezvoltarea staţiunilor balneare. Ajutorul este nerambursabil, respectiv grant, în proporţie de 50% din cheltuielile eligibile şi se acordă până la maxim 200.000 euro. Schema de ajutor de minimis are caracter multianual şi se derulează până la 31 decembrie 2020, cu posibilitatea de prelungire în raport cu reglementările europene. Bugetul schemei de minimis este de 130 milioane de euro anual.

Turismul, în județul Hunedoara

Din 2017, turismul a revenit în atenția autorităților județene după ce, în perioada 2012-2016, atât alocările, cât și numărul evenimentelor organizate au fost modeste.

Astfel, dacă în 2015, suma alocată promovării turismului a fost de 211.800 lei, iar în 2016 de 120.700 lei, în 2017 valoarea alocărilor s-a ridicat la 391.000, iar în 2018 la 468.000 lei! Numărul programelor a crescut de la 7 în 2012, la 32 în 2018!

Drumuri pentru turism – modernizarea unui număr de 10 drumuri pentru dezvoltarea infrastructurii turistice și promovarea patrimoniului economic și cultural – este un alt proiect în valoare de aproape 200 de milioane de lei.

Ce ne propunem pentru România

Crearea unei axe de finanțare destinată exclusiv sectorului turistic. Prin intermediul acesteia, vor fi asigurate posibilități de susținere financiară a proiectelor turistice din zonele cu infrastructură deficitară. Finanțarea câtorva proiecte turistice importante.

Vom susține promovarea României prin atracțiile turistice unice; obiceiurile și tradițiile unice care au fost păstrate peste timp; numeroase monumente UNESCO ale țării noastre (mănăstiri, biserici fortificate); munții Carpați, cu cele mai multe păduri virgine din Europa, cu cea mai bogată biodiversitate.

Comandat de Partidul Social Democrat

CUI mandatar 41190008

Executat de SC ARIVA MEDIA SRL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: