A început prosteala electorală

andreea vass    Plecaţi în campanie electorală sub sloganul „poate-i mai prostim o dată”, câţiva băsişti de frunte au încercat să-şi facă la Petroşani încălzirea pentru campania care începe oficial săptămâna viitoare. Probabil, şi-au făcut socoteala că dacă îi prostesc pe mineri, cu restul le va fi mult mai uşor. Au uitat însă că, în pofida promisiunilor cu care au inundat Valea Jiului, băsiştii au luat de fiecare dată bătaie, voturile electoratului îndreptându-se în număr covârşitor către candidaţii PSD.

Startul minciunilor l-a dat şeful PDL Hunedoara, Dorin Gligor, care a pregătit terenul pentru aberaţiile cuplului Vass-Predoiu. „Am dezbătut astăzi, aici, împreună, problemele Văii Jiului care, din păcate, sunt multe şi astăzi sub guvernarea PSD fără soluţii şi fără perspective. Aşa cum la momentul respectiv când demaram investiţii în infrastructura atât de necesară a Văii Jiului startul de investiţii afost o garanţie în cazul nostru”. 

Doamna Paul -Vass a dovedit că nu degeaba este doctor în economie, ţinând o veritabilă lecţie de economie politică în care a prezentat erorile pe care le face guvernul Ponta şi soluţiile pe care le are PDL pentru remedierea situaţiei. Relaxare fiscală, investiţii, încurajarea şi sprijinirea mediului privat şi alte câteva măsuri pe care doamna Paul-Vass le pedă studenţilor de la Academia de Studii Economice.

            „De aceea, PDL a depus la mijlocul anului trecut un proiect de lege în Parlament pentru relaxarea fiscală care se axează pe patru puncte reper: Cota unică de 10 la sută; CAS-ul diminuat cu cinci puncte procentuale la angajator; profitul reinvestit scutit de impozit şi salariul minim pe economie de cel puţin 1000 de lei. Cu acest pachet de măsuri se va oxigena mediul economic concurenţial şi îl putem transforma într-unul atractiv pentru investiţii. Spun cotă unică de 10 la sută? Pentru că noi suntem încercuiţi de naţiuni, de alte economii cu cotă unică mai mică decât la noi”.

Şi doamna Paul Vass şi-a continuat prelegerea în acelaşi ton, adică ce lucruri măreţe va face PDL când va fi la putere şi ce nepricepuţi sunt cei de stânga care guvernează în prezent şi care „doar ne taxează”.

            „Anul acesta au intrat în vigoare două taxe noi, impozitul pe clădiri speciale care loveşte direct în fiecare român şi taxa de şapte eurocenţi pe benzină care sărăceşte populaţia iar banii ajung la baronii PSD”, mai zicea doamna Paul-Vass la tribuna primăriei Petroşani.

În discursul doamnei Vass “guvernul Ponta este unul hoţ corupt şi mincinos”, unii dintre aceştia ajungând la puşcărie iar cei din guvernele Boc-Unguentu erau cinstiţi. Nici la atragerea investiţiilor străine Guvernul Ponta nu prea a excelat, acestea nu au fost la nivelul promisiunilor. Conform doamnei Paul-Vass, “România are nevoie mai mult ca oricând de Partidul Democrat Liberal cu viziunea sa de dreapta care îşi propune să construiască şi să întărească o clasă de mijloc puternică. O naţiune atractivă pentru investiţii pentru crearea de locuri de muncă şi pro-europa”. Pentru a-i motiva pe cei prezenţi, doamna Paul şi-a împănat discursul cu acuzaţii şi invective la adresa guvernului, a conducerii judeţului, a parlamentarilor, în general a oricui nu îmbrăţişează teza băsistă pe care cuplul Vass-Predoiu au purces să o propovăduiască prin ţară.

Românii au dat cu piciorul la bunăstare

             Conform doamnei Paul-Vass prima grijă a viitoarei guvernări PDL va fi redresarea producţiei de cărbune prin instituirea unui management privat la CEH, reducerea şomajului, a taxelor, a TVA etc. Toate acestea erau pe ţeavă în 2012, dar căderea sub presiunea străzii a guvernelor BOC – Ungureanu a stopat implementarea acestor măsuri care au rămas în sertarele din birourile Palatului Victoria. Dacă mai rămâneau cel puţin o săptămână la guvernare, portocalii ar fi luat măsuri de creştere economică, de stopare a evaziunii fiscale, de reducere a CAS-ului plătit de angajator, ar fi redus taxele şi impozitele, ar fi redus la 10 la sută TVA-ul, ar fi pus manageri privaţi la companiile de stat.

Nici infrastructura din Valea Jiului nu ar fi fost uitată, dacă PDL mai stătea o săptămână la guvernare aveam gata drumul spre Herculane, cel de pe Defileu ar fi fost terminat demult fără nici o restricţie de circulaţie iar taxa pe stâlp şi acciza de 7 eurocenţi la benzină nu ar fi fost niciodată aplicate.

Deşi nu a specificat, cu siguranţă guvernul Boc-Ungureanu, în care doamna Andreea Paul Vass a deţinut funcţia de consilier de stat al primului ministru, iar domnul Predoiu pe cea de ministru al Justiţiei, ar fi returnat cei 25 la sută reţinuţi din salariile bugetarilor, ar fi înapoiat CAS-ul reţinut ilegal de la pensionari, ar fi modificat Legea pensiilor, eliminând prevederea care îi afectează pe cei care lucrează în subteran şi care pierd după numărătoarea doamnei Roberta Anastase o treime din pensie, ş.a.m.d.

            Câteva întrebări de bun simţ

             Dacă am fi cârcotaşi, am întreba-o pe doamna Paul Vass de ce nu s-au făcut toate acestea în cei patru ani cât PDL a guvernat discreţionar?

Când Boc era prim ministru iar doamna Vass consilier de stat al primului ministru (sfătuitor pe probleme economiceo-financiare) România avea alţi vecini? Nu cumva erau tot ăştia cu cote mai mici la TVA? Dacă da,

De ce aţi mărit TVA-ul de la 19 la 24 la sută? Pentru creştere economică sau pentru a umfla buzunarele baronilor PDL?

De ce în guvernarea Boc CNH-ul nu a primit subvenţii?

De ce nu aţi pus manageri privaţi la companiile de stat?

De ce aţi împărţit CNH-ul în mine viabile şi mine neviabile?

De ce pensionarii minieri nu şi-au primit gratuităţile?

De ce domnul ministru Adrian Videanu a uitat că a promis la Petroşani investiţii de 60 de milioane de euro în minele din Valea Jiului,

De ce nu aţi investit niciun leu în minele din Valea Jiului, ultimele investiţii fiind făcute în 2006 când s-a adus Complexul mecanizat de la Lupeni?

De ce bugetarilor li s-a luat un sfert din salariu, de multe ori acesta fiind mai mic decât minimul pe economie?

De ce aţi reţinut CAS pensionarilor?

De ce nu aţi pus în aplicare hotărârile judecătoreşti prin care eraţi obligaţi să returnaţi banii reţinuţi abuziv?

De ce au fost desfiinţate spitale?

De ce au fost închise şcoli?

De ce în patru ani nu s-a pus nici măcar o roabă de asfalt la drumul spre Herculane?

De ce nu s-a reparat drumul Petroşani – Târgu Jiu care arăta ca după bombardament?

De ce aţi îndatorat România cu zeci de miliarde de euro, bani din care o parte au fost  folosiţi la construcţia de parcuri la marginea satelor, terenuri de fotbal în pantă, telegondole care pleacă de la o porcărie şi ajung nicăieri, piscine olimpice fără apă iar o altă parte, cea mai mare, s-au furat?

De ce nu aţi făcut în patru ani de zile nimic din ceea ce spuneţi că aţi fi făcut dacă mai rămâneaţi o săptămână sau o lună la guvernare ?

De ce??? …

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: