Meseria este BRĂŢARĂ de AUR

lupeniteholo  În săptămâna  7-11 aprilie 2014, la Liceul Tehnologic Lupeni  s-a organizat  evenimentul intitulat generic “Săptămâna meseriilor” ocazie cu care a fost promovată oferta unităţii pentru învăţământul profesional. Liceul  Tehnologic Lupeni a primit vizita  viitorilor absolvenţi de gimnaziu din oraşele Lupeni şi Uricani prilej cu care, elevii de clasa a VIII-a, au avut  ocazia să afle care este oferta liceului pentru învăţământul profesional şi au  purtat  discuţii cu profesorii instituţiei privind organizarea şi funcţionarea învăţământului profesional. Pentru anul şcolar 2014-2015, Liceul Tehnologic Lupeni  are în vedere fomarea unei  clase profesionale a IX-a, în domeniul de pregătire “Industria textilă şi pielărie”, specializarea “confecţioner produse textile”, cod. 15. Pentru  clasa a IX-a, durata studiilor este de trei ani, iar elevii care vor opta pentru învăţământul profesional au posibilitatea să se pregătească în condiţii de muncă reale.  Pentru acesta se pot înscrie elevii care se află în clasa a VIII-a şi absolvenţii de clasa a VIII-a din seriile anterioare, conform metodologiei de admitere.  De asemenea, pot beneficia de susţinere financiară, în conformitate cu prevederile legale, prin “Bursa Profesională” care este  în cuantum de 200 de lei şi aprobată prin HG nr. 1062/2012,  privind modalitatea de subvenţionare de către stat a costurilor pentru elevii care frecventează  învăţământul profesional.   Ei pot beneficia şi de alte stimulente acordate de partenerul de practică.

“Absolvenţii învăţământului profesional cu durata de trei ani care promovează examenul de certificare a calificării profesionale dobândesc certificat de calificare profesională şi suplimentul descriptiv al certificatului, conform Europass şi îşi pot continua studiile în clasa a XI-a a  învăţământului liceal, în condiţiile legii şi ale reglementărilor specifice stabilite de  MEN”, a ţinut să declare, Aurelia Bucur, directorul Liceului Tehnologic Lupeni.

“Pentru perioada ce urmează vom distribui materiale şi broşuri de informare, intenţionăm să facem vizite şi la agenţii economici şi să promovăm realizările elevilor şi a cadrelor didactice, şi, implicit a  liceului nostru”, a completat şi prof.  George Crîmu, directorul  adjunt  al liceului lupenean.

 “Nu este uşor să le explici părinţilor că este mai bine ca al lor copil să se orienteze spre clasa profesională pentru că are şanse reale de a se încadra pe piata muncii, dar noi credem cu convingere în menirea noastră de formatori pentru meseriaşi valoroşi ce pot să satisfacă exigenţele din ce în ce mai mari ale beneficiarilor lucrătorilor în confecţii”, a concluzionat directorul liceului, Aurelia Bucur.

Elena Dragomir

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: