Meteorologii vin cu vești rele pentru mini-vacanța de Paști -1 Mai

        Meteorologii au emis prognoza meteo pentru mini – vacanța de Paști – 1 Mai, iar veștile nu vor fi deloc pe placul celor care sperau să se bucure de vreme bună.

  „Marți, 30 aprilie, vremea va fi în general instabilă şi mai rece decât în mod obişnuit la această dată în regiunile intracarpatice. Cerul va avea înnorări şi se vor semnala averse şi descărcări electrice, ziua în majoritatea regiunilor, iar seara şi noaptea cu precădere în vestul, nordul şi centrul ţării, unde pe arii restrânse cantităţile de apă vor depăşi în perioade scurte de timp sau prin acumulare 15…25 l/mp.

Pe crestele montane vor fi precipitaţii mixte. Izolat vor fi condiţii de grindină. Vântul va avea intensificări temporare la munte şi în regiunile sudice, dar şi în timpul ploilor, când pot lua aspect de vijelie. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 grade în Dealurile de Vest şi 24 de grade”, informează meteo.ro.

În cursul zilei de 1 mai, vântul va avea local și temporar intensificări în majoritatea regiunilor, cu rafale în general între 45 și 55 km/h.

În noaptea de marți spre miercuri (30 aprilie/01 mai) și la începutul zilei de miercuri (1 mai) în Maramureș, jumătatea de nord a Moldovei, Transilvaniei și Crișanei și local în zona de munte, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 25 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: