CRISTIAN RESMERIȚĂ: ”Este pentru prima oară când, Consiliul Județean își îndreaptă atenția, așa cum se cuvine, asupra comunităților din Valea Jiului”

      Senatorul CRISTIAN RESMERIȚĂ a organizat joi, 28 martie, o conferință de presă în care a  abordat, printre altele, și tema, repartizării sumelor localităților din Valea Jiului de la Consiliul Județean. Toate localitățile din Valea Jiului vor avea în acest an bugete mai mari față de anul 2018 și chiar față de anul 2017!

Dacă în anii precedenți, Valea Jiului era Cenuşăreasa care primea firimiturile de la masa bogaților din Deva, acum lucrurile stau cu mult mai bine. Senatorul PSD, CRISTIAN RESMERIȚĂ salutând propunerile făcute de conducerea Consiliului Județean Hunedoara în ceea ce privește repartizarea cotelor defalcate din impozitul pe profit și TVA.

Senatorul CRISTIAN RESMERIȚĂ mai spune că, de când este în politică, niciodată orașele și municipiile din Valea Jiului nu au avut repartizate sume atât de mari de la Consiliul Județean.

”Am atras întotdeauna atenția celor de la ConsiliulJudețean, asupra faptului că sumele repartizate pentru echilibrarea bugetelor locale din Valea Jiului nu au fost corect împărțite. În acest an, trebuie să dăm Cezarului ce-i al Cezarului și trebuie să felicit conducerea Consiliului Județean pentru modul în care au făcut propunerile, privind repartizarea acestor fonduri. Vreau să vă spun că eu nu am văzut până acum sume așa importante, repartizate tuturor localităților din Valea Jiului, așa cum s-a întâmplat anul acesta. Este prima oară când, Consiliul Județean își îndreaptă atenția, așa cum se cuvine, asupra comunităților din Valea Jiului”, a declarat senatorul Cristian Resmeriță.

De asemenea, 74 de miliarde de lei vechi vor ajunge în bugetul celor șase localități, banii fiind distribuiți după cum urmează:

          ”Vorbim despre sume chiar și de două ori mai mari decât cele alocate în 2018. Cred că fiecare primar este mulțumit de sumele primite la bugetul local pentru acest an, chiar dacă din diverse motive, declară altceva. Nimeni nu se mai poate acum plânge că nu a avut parte de atenție din partea Consiliului județean”, a precizat senatorul Cristian Resmeriță.

În acest sens, senatorul CRISTIAN RESMERIȚĂ a mai precizat că deși PSD deține conducerea executivă a Consiliului Județean Hunedoara și majoritatea în forul legislativ județean, la repartizarea fondurilor nu s-a ținut cont de factorul politic. Cea mai elocventă dovadă fiind că, la nivelul Văii Jiului, cei mai mulți bani – 19,5 miliarde de le vechi – vor ajunge la Primăria din Petroșani, care este condusă de un primar liberal.

”Nici în Valea Jiului și nici în restul județului, nu s-a ținut cont de culoarea politică. Asta, deoarece pentru noi nu există cetățeni de la PSD sau cetățeni de la alte partide, ci există cetățeni cu aceleași nevoi și cu aceleași drepturi. Inclusiv atunci când e vorba depre repartizarea bugetelor publice”, a conchis Cristian Resmeriță.(R.S.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: