Bogdan Tampau, lecţie de demagogie politică

penelistiDeşi până acum activitatea parlamentară a liberalului Bogdan Tampau poate fi catalogată drept una discretă, lucrul acesta se va schimba radical odată cu trecerea PNL în opoziţie. Pe lângă problemele cetăţenilor din colegiul în care a fost ales, zona Devei, parlamentarul liberal a decis să facă şi voluntariat, sens în care şi-a propus să susţină în Parlament Valea Jiului şi mai ales, să cunoască şi să rezolve toate problemele de aici.

„Unul dintre efectele ruperii USL este că întreaga Vale a Jiului a rămas fără o reprezentare PNL la nivel parlamentar. Am să fac tot ce îmi stă în putinţă pentru a suplini această carenţă, fapt pentru care voi veni de cel puţin două ori pe lună în Valea Jiului. Vreau să prezint poziţiile pe care PNL le are în Parlamentul României, planurile acestuia şi evoluţile politice, aşa cum le vedem noi liberalii”, Declara Bogdan Tampău cu ocazia primei sale vizite în Valea Jiului după campania de demitere a preşedintelui Traian Băsescu când, alături de doamna ministru Mariana Câmpeanu era o prezenţă cotidiană şi extrem de vocală cu discursuri critice la adresa lui Traian Băsescu şi a clicii portocalii care “a tăiat pensiile şi salariile”.     

Bogdan Tampau mărturisea cu acel prilej că activitatea slabă din parlament se datorează faptului că, fiind la putere putea să rezolve mai uşor problemele hunedorenilor însă, acuma, din băncile opoziţiei va deveni stahanovist şi va rupe hamul în eforturile sale pentru rezolvarea tuturor problemelor Văii Jiului. Deci, dragi văleni, puteţi dormi liniştiţi, Bogdan Tampau lucrează pentru voi şi, harnic cum îl ştim, va rezolva toate problemele Văii Jiului.

Acestea sunt premisele de la care a plecat domnul deputat, aflat joi în vizită la Petroşani. Aşa cum este şi normal, orice demers constructiv începe cu denigrarea adversarilor politici, domnul Tampau lansându-se într-o peroraţie la adresa PSD, susţinută în mai multe reprize şi întreruptă doar de întrebările ziariştilor prezenţi. În afara anunţului că domnul Tampau a iniţiat un proiect legislativ conform căruia maşinile Salvamont vor avea girofar, la fel ca cele ale salvării şi pompierilor, tot timpul conferinţei de presă a fost dedicat devoalării intenţiilor PSD de a închide Valea Jiului, premierul Ponta, Laurenţiu Nistor, Andronache, Zgonea şi mulţi alţi pesedişti fiind porniţi pe treabă în acest sens. De unde ştie Tampau despre intenţiile pesediştilor? Din discuţiile pe care aceştia le-au avut între ei sau cu diverse alte persoane. Ceva scris, aşa cum există refuzul doamnei ministru Mariana Campeanu de a da aviz pozitiv proiectului deputatului Cristian Resmeriţă de reducere a calculului stagiului de cotizare de la 30 la 20 de ani pentru cei care lucrează în subteran, domnul deputat PNL de Deva, protector al Văii Jiului, Bogdan Tampau nu a putut prezenta. Nici o problemă, ştie el despre nişte discuţii … despre care a auzit în nişte discuţii, etc. Asta da credibilitate, dom’ deputat.

La fel de credibil a fost şi maestrul de ceremonii Costel Avram care nu a ratat prilejul să-l facă de cacao pe primarul Păducel în speranţa iluzorie că va smulge la Petrila ceva voturi pentru candidatele PNL la europarlamentarele din luna mai. Poate domnul Avram nu ştie, el fiind membru PSd la acea vreme, dar au mai fost unii care au atentat la voturile lui Păducel dar au luat bătaia mâţului când face caca sub pat.

Un exemplu concludent ar fi cel al liberalului Cioară care a luat bătaie în alegeri, scăpând la milimetru de boata lui Păducel care intenţiona să-i aplice o coerciţie fizică pentru obrăznicie.

Una peste alta, cum spunea un mare om de fotbal, din discursurile participanţilor la conferinţa de presă de la Petroşani se pot trage câteva concluzii de interes deosebit pentru viitorul Văii Jiului.

1. Maşinile Salvamont vor avea girofar

            2. Peneliştii sunt fete mari, nici usturoi nu au mâncat nici…

            3. În cei doi ani cât au guvernat din interes, PNL a stat capră, toate relele fiind făcute de PSD.

            5. PSD vrea răul Văii Jiului    

            4. PNL vrea binele Văii Jiului, care prin munca titanică a lui Tampau se prefigurează a fi roz-bombon cu bezele şi volănaşe.

(N.red. Dacă unele elemente ale relatării nu sunt chiar exacte, literă cu literă, vina nu este în exclusivitate a autorului articolului, acesta rămânând la sfârşitul întâlnirii fără reportofonul din dotare. Autorul precizează că nu bănuieşte pe nimeni de însuşirea aparatului, declarând că îl are de peste zece ani, timp în care a participat la nenumărate astfel de întâlniri fără să i se întâmple aşa ceva, motiv pentru care garantează pentru toţi cei din Valea Jiului, gazde, politicieni sau colegi jurnalişti. Dar, pentru orice există un început, dispariţia reportofonului putând fi comparată din acest punct de vedere cu subita dragoste a deputatului Tampau pentru Valea Jiului. Dacă îl mustră pe careva conştiinţa pentru fapta comisă, poate returna obiectul, considerându-se că totul a fost o farsă, la fel ca şi declaraţiile languroase pe care deputatul liberal le face la adresa Văii Jiului, pe care nu le vom considera ca jigniri la adresa inteligenţei noastre ci ca pe nişte glumiţe făcute de cineva care are prea mult timp liber. Totuşi, fără a da sfaturi, mi-am propus ca la fiecare vizită a lui Tampau în Valea Jiului să fiu mult mai atent la obiectele pe care le am asupra mea. Nu de alta, dar, conform proverbului popular, “paza bună trece primejdia rea”.)

Andrei VLAD

 

One comment

  1. Minerii spune:

    Corect spus PNL-ista Mariana Campeanu NU a vrut revenirea calcului impartiri la 20 pentru mineri care iasa in pensie(pensii mici fata de cei care au iesit in pensie pana in 2011)deci PNL-isti sunt ca si PDL-isti lui Boc,PNL-ul va avea soarta PDL-ului. Sa voteze cu PNL-ul siderurgisti de la Calan si Hunedoara ca pentru ei au avut bani cu revenirea legi cu grupa 1 pentru ei,sa vedem daca vor fi cei din valea muresului fideli PNL-ului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: