Defileul Jiului, închis până la vără

defileu inchis    Defileul Jiului a fost închis pentru efectuarea lucrărilor de reabilitare a DN 66, care face legătura între Ardeal şi Oltenia. Pentru că autorităţile au tot amânat blocarea drumului, termenul anunţat iniţial a fost depăşit cu mai bine de o săptămână. Astfel, zeci de şoferi au fost luaţi prin surprindere de barierele de oprire a traficului. La intrarea în defileu, zeci de şoferi nemulţumiţi aşteptau să fie lăsaţi să treacă. Oamenii acuză că nu s-au respectat termenele anunţate, astfel că ei nu au ştiut când încep efectiv lucrările.

„E o catastrofă, deci pierdem atâta timp pentru că nu avem pe unde să trecem. Mergem la Târgu Jiu. Venim din Germania. Suntem terminaţi, obosiţi, nu avem timp nici să ajungem acasă. Mătuşa mea e bolnavă de diabet şi eu trebuie să stau aici până la 20.30, că altfel nu pot să trec”, a spus un şofer.

„O să mă duc să mă cazez la un hotel şi plec dimineaţă înainte de 6. N-am ce să fac, asta e. Eu vin dinspre Deva şi nu e nimic despre program. Nu am văzut niciunde”, a precizat un alt conducător auto.

„Acum vin din Petroşani şi merg la Târgu Jiu. N-am ştiut nimic despre restricţii şi acum nu am decât să aştept”, a declarat un cetăţean.

Traficul rutier pe tronsonul de 32,5 kilometri din Drumul Naţional 66 Târgu Jiu – Petroşani, va rămâne închis de luni până sâmbătă, după orarul stabilit de CNADNR.

Mai exact, defileul este închis în fiecare zi, de luni până sâmbătă, în intervalul orar 06.00 – 12.00, şi 14.30 – 20.30, până la finalizarea lucrărilor de reabilitare a drumului. Lucrările pe DN 66 între Bumbeşti Jiu şi Petroşani  au demarat încă de anul trecut, traficul rutier fiind restricţionat şi atunci. Oficial, perioada în care se va circula doar două ore şi jumătate, ziua, pe Defileu, se va întinde până pe 15 iunie. Neoficial, responsabili din cadrul CNADNR spun că sunt toate şansele ca situaţia să dureze până în luna noiembrie a acestui an.                                                                     Adriana Trancă

One comment

  1. Cetatenii spune:

    Sa se circule noapte pe defileu,drumul trebuie reparat,se surpa.Orce problema se face si cu sacrificii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: