Ample manifestări derulate de Ziua Poliţiei Române

PREMIERE CONCURS DESENE Ziua Poliţiei Române, aniversată la data de 25 martie, a fost sărbătorită la Deva şi Petroşani printr-o serie de manifestări.  Luni, 24 martie, în Piaţa Victoriei din municipiul Petroşani, publicul larg a fost invitat să participe, alături de poliţişti, la demonstraţia realizată de poliţiştii Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul I.P.J. HUNEDOARA.  Demonstraţia a inclus acţiuni de interceptare în trafic, reţinerea unor suspecţi pentru trafic de armament, care s-au opus la somaţiile poliţiştilor de a opri, realizarea controlul corporal al suspecţilor şi controlul autovehiculului.

Dar şi demonstraţii tactice cu câinii de intervenţie şi de însoţire din dotarea Serviciului Criminalistic şi al Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul I.P.J. Gorj. Acestea au cuprins exerciţii de disciplinare, exerciţii de prindere a infractorului şi apărare a conductorului. În cadrul aceleiaşi manifestări a fost prezentată o expoziţie tematică de grafică, desen şi pictură, cuprinzând lucrări realizate de elevi ai Şcolii Gimnaziale I.G. Duca din Petroşani.  De asemenea, cei prezenţi au putut admira o expoziţie cu autoturisme de colecţie şi autospeciale  din dotarea actuală a poliţiei. Autoturismele au aparţinut comisarului şef de poliţie Ovidiu Zaharia, şeful Poliţiei Oraşului Petrila.

Ziua Poliţiei Române a fost sărbătorită şi la Deva, în data de 25 martie, în sala Spiru Haret a Inspectoratul Şcolar Judeţean, unde poliţiştii hunedoreni s-au reunit pentru a marca 192 de ani de existenţă a Poliţiei ca instituţie modernă, aflată în slujba legii. Ca în fiecare an, au fost premiaţi cei mai buni poliţişti, criteriile de apreciere vizând etica, operativitatea şi profesionalismul cu care aceştia au răspuns solicitărilor comunităţii.  Astfel, cea mai bună poliţie municipală a fost desemnată Poliţia Municipiului Vulcan.

Diploma de excelenţă „poliţistul anului” a fost acordată comisarului de poliţie MARIUS STOICA din cadrul Biroului de Investigare a Fraudelor Petroşani.   Festivitatea a continuat cu acordarea de diplome şi cupe poliţiştilor sau echipelor care au câştigat diferite competiţii sportive, cum ar fi şah, tenis de câmp, înot, tenis de masă, tir, bowling, biliard, pescuit sportiv şi fotbal. Concursurile au fost organizate cu prilejul Zilei Poliţiei Române. Manifestările au culminat cu avansarea în grad, la termen sau înainte de termen, a 160  de ofiţeri şi agenţi de poliţie.

Adriana Trancă

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: