Tirurile lui Bercea pun în pericol circulaţia pe drumurile publice

bercea depozit Specimenul de “şmecher” are, probabil, cea mai mare răspândire în întreg arealul românesc. Există şmecher de România, şmecher de Bucureşti, de Craiova, Constanţa şi, aşa cum este şi normal, şmecher de Valea Jiului. Chiar dacă majoritatea sunt de import, şmecherii de Valea Jiului nu se deosebesc cu nimic de ceilalţi reprezentanţi ai speciei, fie că sunt de Bucureşti sau de oriunde altundeva. În prima fază aceşti şmecheri şi-au asigurat spatele făcându-şi relaţii în administraţia locală până la cel mai înalt nivel, după care au dat la iveală ciocoismul dus până la nesimţire.

Şmecherii pot fi lesne deosebiţi de ceilalţi cetăţeni prin simplul fapt că au ceafa groasă,     şi-au lăsat chelie, se plimbă în jeepuri de zeci de mii de euro, proveniţi de cele mai multe ori din afaceri ilicite şi, mai ales, manifestă un dispreţ suveran pentru ceilalţi cetăţeni şi pentru legalitate. Nu au nici un fel de greţuri să parcheze unde vrea muşchii lor, pe trotuar, pe pârtia de schi sau să circule pe interzis şi chiar prin parc sau alte zone destinate exclusiv pietonilor. Beneficiind de protecţia autorităţilor, aceşti şmecheri îşi fac de cap confundând domeniul public cu propria feudă, construind fără nici un fel de autorizaţie tot felul de clădiri cu care se bagă până în mijlocul străzii, un astfel de şmecher operează şi la intrarea în Petroşani, unde a ocupat trotuarul şi carosabilul cu tot felul de materiale, cu tiruri, buldozere şi motostivuitoare.

Nu este o noutate ca în această zonă, conducătorii auto să se trezească bot în bot cu colţii unui motostivuitor care descarcă marfă din tiruri, fiind nevoiţi să circule pe contrasens pentru a evita accidentul. Deşi maşinile de poliţie trec frecvent prin zonă, singura măsură luată este aceea de a instala radarul, considerându-se că astfel se pot evita accidentele. Chiar dacă  TIR-urile şmecherului obturează vizibilitatea semnelor de circulaţie, punând astfel în pericol circulaţia în zona respectivă, poliţia şi administraţia locală se fac că plouă. Şmecherul de Valea Jiului a încercat aceeaşi reţetă şi la Vulcan, parcând o lună de zile un autotren în loc nepermis, dar la sesizarea presei, autorităţile locale au luat măsuri urgente întrându-se imediat în legalitate. La Petroşani, situaţia este ceva mai diferită, respectarea legii fiind facultativă pentru şmecherii cu relaţii la comenduire.

Noi ne facem totuşi datoria şi semnalăm aceste aspecte, aşteptându-ne ca organele care amendează pietonii pentru traversare prin loc nepermis să-l roage pe Emil Bercea, şmecherul care şi-a întabulat tot drumul de la intrarea în Petroşani plus trotuarele aferente, să-şi mute TIR-urile care obstrucţionează vizibilitatea    semnelor de circulaţie şi să le parcheze în locuri special amenajate, lăsând drumul public circulaţiei publice.(A.V.)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: