Ambiții mari pentru noul președinte al ALDE Petroșani, Michael Melczer

            Învitat la o televiziune locală, Michael Melczer, în calitatea sa de președinte al ALDE Petroșani, a făcut o analiză pertinentă și critică, la ceea ce se întâmplă în această perioadă în orașul său natal, Petroşani. Acesta a vorbit fără rețineri de calitatea proastă a lucrărilor făcute de așa zișii dezvoltatori pe proiectele de infrastructură locală, despre proasta gestionare a fondurilor europene, etc.

Cu o experiență de necontestat în conducerea unor intreprinderi private sau de stat, (în Ianuarie și februarie 2018, CEH era pe profit, atâta timp cât la conducerea acestuia s-a aflat Michael Melczer) poate oricând să ajute la dezvoltarea localitătii unde s-a născut si format ca OM. Iar peformanțele profesionale îi sunt recunoscute la nivel înalt, deoarece este consilierul  Ministrului Energiei, pe probleme care vizează în special mineritul și energia. Mihael Melczer a fost numit în funcţia de director general la 1 noiembrie 2016 şi a făcut în şase luni, ce nu au făcut predecesorii săi în douăzeci de ani.

Întrebat de moderator dacă a dorit să plece din Valea Jiului, noul președinte  a precizat: „tentația este foarte mare, dar la fel de folositor este să fii în locurile natale, unde te-ai născut și ai crescut și eu asta fac.. ramân să dezvolt comunitatea”.

Acesta a făcut referire și la obiectivele viitoare ale ALDE Petroșani,  care sunt, bineînțeles câștigarea Primăriei și Consiliului local și cât mai multe posturi de consilieri. ”Vreau să învingem… putem scoate un candidat care să fie un competitor foarte important în cursa pentru Primăria Petroșani. Nu este niciunul stabilit până acum, dar vă vom anunța la momentul oportun”, a mai completat președintele Melczer.

Acesta a anunțat în premieră, că „pentru Valea Jiului, ministerul Energiei are în plan realizarea proiectului de hub de oxigen, care promite printre altele, atragerea unui nou val de investitori din industria auto, în principal. Avem o sursă de hidrogen în Valea Jiului și cred că avem resursele necesare pentru dezvoltarea de noi afaceri, Valea Jiului putând deveni o zonă atractivă pentru investitori”.

Cât a condus Compexul Energetic Hunedoara, Michael Melczer a deranjat grupurile de interese prin stoparea prăduirii bugetului CEH şi dirijarea banilor pentru activităţile strict necesare supravieţuirii Complexului Energetic iar „băieţii deştepţi” nu l-au iertat. Mai mult, prin măsurile de eficientizare luate, Mihael Melczer a deranjat gaşca politico-masonică de la Deva, care nu a mai putut căpuşa Complexul Energetic.

              „Am asistat la o execuţie politică a singurei conduceri care a avut rezultate pozitive”, declara la acea vreme Preşedintele Sindicatului Solidaritatea Hunedoara, Cristian Iştoc. Acesta, susţinea că decizia CA-ului de a-l schimba pe directorul general nu e altceva decât o execuţie politică. Mai mult, schimbarea directorului general şi desfiinţarea posturilor de directori adjuncţi cu câteva zile înainte de discuţiile cu comisarul european pe marginea SIEG vor conduce la falimentul societăţii. Odată cu eliminarea lui Mihael Melczer din Consiliul de Administraţie al CEH, este înlăturată singura voce care se mai opunea intereselor găştii lui Purcaru, care trudeşte la greu şi pe bani mulţi pentru închiderea mineritului din Valea Jiului.

Angella Dumitrașcu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: