”Trebuie să se pună accent pe rezolvarea problemelor oamenilor”

Colegiul Prefectural Hunedoara s-a întrunit ieri, 30 ianuarie a.c., unde a fost prezentat Raportul de evaluare a rezultatelor activităților desfășurate în anul 2018 de Instituția Prefectului – Județul Hunedoara. Activitatea instituției a fost condusă în anul 2018 de echipa formată din Fabius-Tiberiu KISZELY, prefect și Dorel-Ovidiu BRETEAN, subprefect.

Şedința a avut următoarea ordine de zi:
1. Raport de evaluare a rezultatelor activităților desfășurate în anul 2018 de Instituția Prefectului – Județul Hunedoara.
2. Raport privind activitatea desfăşurată în anul 2018 de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Hunedoara. Măsuri pentru îmbunătățirea activității.
3. Raport privind activitatea desfăşurată în anul 2018 de Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Hunedoara. Măsuri pentru îmbunătățirea activității.

  Evenimentul a fost onorat de prezența domnului Teodor Iulian GHEORGHE, Directorul General al Direcției Generale pentru Relațiile cu Instituțiile Prefectului din Ministerul Afacerilor Interne, a domnului senator Viorel SĂLAN, a domnului Mircea Flaviu BOBORA, președintele Consiliului Județean Hunedoara. Alături de membrii Colegiului Prefectural, în sală s-au aflat angajați ai Instituției Prefectului, precum și reprezentanți ai instituțiilor şi autorităților publice din județ.

După prezentarea raportului anual, au luat cuvântul domnul Mircea Ion ROVINAR, președintele filialei Hunedoara a Asociației Comunelor din România, domnul Mircea Flaviu BOBORA, președintele C.J. Hunedoara, domnul Viorel SĂLAN, senator.
Toţi cei care au luat cuvântul au avut mesaje de apreciere pentru activitatea depusă, pentru implicarea activă a Instituției Prefectului – județul Hunedoara în dezvoltarea locală, pentru sprijinul acordat autorităților publice locale precum și pentru colaborarea avută în anul 2018.

„Vreau să felicit conducerea Instituţiei Prefectului Hunedoara şi pe angajaţii acesteia pentru întreaga activitate depusă în 2018. Aveți cu ce să vă lăudați, ar trebui să afle toată lumea cu câte responsabilități vă confruntați.(…) Activitatea instituției s-a desfăşurat în condiţii foarte bune cu doar 36 de angajați, care au dovedit că desfăşoară o activitate plină de profesionalism și au o colaborare foarte bună cu autoritățile publice locale. (…) Constat cu plăcere și le mulțumesc pe această cale doamnelor și domnilor primari, pentru că țin cont de procedurile prealabile sau atenționările privind neconformitatea actelor administrative cu normele legale pe care vi le transmite prefectura și pentru faptul că ați avut doar o acțiune în contencios administrativ. (…) Vă mulțumesc pentru invitație, vă felicit încă o dată pentru activitatea depusă în anul 2018 și vă urez un an plin de realizări atât pe plan profesional cât și pe plan personal”, a precizat, la rândul său, domnul Teodor Iulian Gheorghe, Directorul General al Direcției Generale pentru Relațiile cu Instituțiile Prefectului din M.A.I.

            ”În scurta alocuţiune pe care am susţinut-o am felicitat instituţia şi pe prefect pentru rezultatele obţinute în anul trecut. Am evidenţiat rolul important pe care îl are în calitate de reprezentant al Guvernului pe plan local, în implementarea obiectivelor cuprinse în Programul de guvernare şi dispunerea măsurilor necesare pentru îndeplinirea lor, în conformitate cu competenţele şi atribuţiile legale ce îi revin. Am subliniat de asemenea şi răspunderea deosebită pe care o are în a veghea la respectarea legislaţiei şi în aplicarea ei corespunzătoare.  Am arătat că, tot în calitatea sa de reprezentant al Guvernului în teritoriu, prefectul răspunde direct de ordinea şi siguranţa publică a cetăţenilor din judeţ. Şi în anul trecut au avut loc destule evenimente care au impus intervenţia prefectului, în cadrul Comitetului judeţean pentru situaţii de urgenţă. Am accentuat necesitatea de a pune mereu accent pe rezolvarea problemelor oamenilor şi am subliniat faptul că mai sunt încă funcţionari în unele instituţii subordonate prefecturii care nu se aliniază la această direcţie de acţiune. Am adresat Prefectului rugămintea de a sprijini constituirea unei comunicări eficiente prin care legile şi celelalte acte normative adoptate de Parlament sau de Guvern să fie făcute cunoscute în cel mai scurt timp cetăţenilor din judeţ. L-am asigurat de asemenea că noi, parlamentarii PSD de Hunedoara, îi suntem aproape şi că îl sprijinim pentru ca Legea 233/2018 să-şi producă efectele pentru cetăţenii care aşteaptă de mult timp să intre în posesia despăgubirilor ce li se cuvin pentru terenurile expropriate. Au participat preşedintele Consiliului Județean Mircea Bobora, subprefectul Dorel Bretean, directorul Direcției generale pentru relația cu instituțiile prefectului Teodor Iulian Gheorghe, reprezentanţi ai autorităților publice locale şi ai instituțiilor deconcentrate din județ”, a ținut să declare senatorul Viorel Sălan, prezent la eveniment.

Activitatea s-a încheiat prin prezentarea rapoartelor privind activitatea desfăşurată în anul 2018 de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Hunedoara și de către Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Hunedoara. Au fost adoptate două Hotărâri privind îmbunătățirea activității celor două agenții.

Angella Dumitrașcu

One comment

  1. Cetateni spune:

    Ce isi doresc cetateni din Valea Jiului . Dorim asfaltarea in acest an de catre Consiliul Judetean Hunedoara a drumului judetean din Parang si drumul judetean Valea de Pesti ! Dorim ca guvernul PSD – ALDE sa asfalteze anul acesta drumul spre Herculane , drumul DN 7A (Cheile Jietului) ca isi rup masinile cetateni Vaii Jiului pentru a merge la Voineasa si pe Transalpina sau sarbatoarea la Manastirea de la Groapa Seaca , Domeniul Schiabil Parang , Schimbarea tevilor de Termoficare in toata Valea Jiului ca stam pe un munte carbune (HUILA , carbune superior) , investitii la Mina Livezeni si Mina Vulcan , … Vrem fapte nu vorbe , nu motive de amanare a lucrarilor de la an la an !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: