Amendă pentru operatorul firmei care execută deszăpezirea în municipiul Lupeni

     Căderile abundente de zăpadă din ultima perioadă au generat nenumărate disfuncționalități în activitatea cotidiană de zi cu zi,  în  orașele din Valea Jiului. Chiar dacă autoritățile locale au încercat pe  toate căile să rezolve aceste neajunsuri, acționând fiecare după posibilități și în funcție de alocările bugetare, reacțiile negative au continuat să apară… Și unele pe bună dreptate. 

Nemulțumiți au fost, în special, cetățenii pietoni, care au trebuie să facă adevărate ”slalomuri„ printre mormanele de zăpadă, iar conducătorii auto au trebuit să fie vigilenți și să conducă prudent printre șleaurile și gropile  create  în asfalt. Situația a fost similară peste tot în Valea Jiului, iar administrațiile publice locale au ținut să facă tot ceea ce este posibil pentru a contracara disconfortul creat în orașe.

Având în vedere nenumăratele sesizări care au fost primite, primarul municipiului Lupeni a luat, din nou, o decizie radicală și a sancționat deficiențele din activitatea firmei care execută deszăpezirea în municipiul Lupeni. Sunt zone din localitate în care drumurile de acces către locuințele oamenilor sunt impracticabile și cele mai mari probleme se regăsesc în cartierele mărginașe. Este a doua oară când această firmă a fost sancționată, diminuându-se contractul cu 60% pentru luna ianuarie.

  Decizia a fost anuntață de însuși primarul Lucian Resmeriță. ”Nu este posibil să treacă atâta timp, iar activitatea de deszăpezire să se facă în acest ritm. Drept urmare, din cauza a numeroaselor deficiențe înregistrate în activitatea de deszăpezire, care a generat numeroase nemulțumiri în rândul cetățenilor, am  hotărât să diminuăm contractul cu firma prestatoare de servicii, cu 60 % pentru luna ianuarie. Nu este posibil așa ceva. Noi, ca și administrație publică locală trebuie să satisfacem cerințele cetățenilor, care ne-au acordat încrederea”, a precizat primarul municipiului Lupeni.

Totodată,  primarul municipiului Lupeni face un apel către populație  și agenții conomici, să înteleagă situația creată și să dea dovadă, la rândul lor, de spirit civic acționând pentru deszăpezire,  acolo unde se impune. Pentru că există și  o bază legală care trebuie respectată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: