Colaborare Teatru – ,,Salvaţi Copiii,,: parteneriat pentru realaxare

Colaborare teatru – „Salvaţi Copiii” pentru relaxare şi pentru educaţia tinerilor. Regizorul Horaţiu Ioan Apan le-a împărtăşit celor prezenţi în sala Teatrului Dramatic I.D. Sîrbu din Petroşani din experienţa sa. Salvaţi Copiii Filiala Hunedoara a desfăşurat cu success proiectul Grundtvig, Parteneriat pentru învăţare. Prin acest proiect tinerii au dobândit cunoştinţe culturale, istorice şi lingvistice despre alte ţări europene, prin vizionarea de filme.   Partenerii organizaţiei Salvaţi Copiii au fost din Italia, Spania, Germania, Croaţia, Irlanda şi Letonia. Filmele vizionate în ţările respective au fost urmărite şi în România, şi au fost comentate de tinerii din ţara noastră, urmărindu-se aspecte care vizează frumosul, esteticul şi educaţia. Organizaţia Salvaţi Copiii – Filiala Hunedoara a derulat acest proiect pe fonduri europene.

Pentru a-i aduce pe tineri mai aproape de lumea cinematografiei, dar şi de lumea teatrului, aceştia au fost invitaţi să asculte câteva cuvinte din culisele profesiei de regizor.

„Am hotărât după anii 90 că este timpul să merg unde mă chema sufletul, şi am ajuns la teatru. Nu actor, ci regizor, teatrul fiind un cerc”, a declarat regizorul Horaţiu Ioan Apan.

Iniţiatorii proiectului susţin că acesta se poate numi şi proiect pentru relaxare, deoarece a fi în sala de teatru cu colegii reprezintă o îmbogăţire a sufletului tinerilor.

„Ca un subtitlu, proiectul se intitulează Film. Educaţia prin film. Prin vizual, într-un fel. În ţările în care am fost până acum, ni s-au prezentat filme, locurile unde s-au făcut filmări, şi am purtat discuţii pe tema filmelor, urmărindu-se, în bună parte, educaţia tinerilor”, a povestit preşedintele Organizaţiei „Salvaţi Copiii” – Filiala Hunedoara, Valeria Popescu.

„Mi-a părut bine şi cred că aş putea învăţa ceva de aici. Am învăţat cum se reprezintă un teatru, este a doua oară când vin la teatru în Petroşani”, a afirmat unul dintre beneficiarii centrului Salvaţi Copiii.

În sală au luat loc elevii de liceu din Valea Jiului, dar şi adulţi.

Adriana Trancă

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: