“Ajută, ca să putem ajuta în continuare! “

alex kelemen    Cei care lucrează în câmpul muncii au posibilitatea de a dispune până la 2% din impozitul lor pe venit, direcţionând către o entitate nonprofit. Organizaţia Caritas Alba Iulia – Filiala Petroşani îi încurajează pe cetăţeni să doneze acel procent către asociaţie. Venind în sprijinul organizaţiei, acest lucru nu reprezintă doar un gest de solidaritate, ci şi o decizie responsabilă, respectiv participare activă la formarea comunităţii în care trăim.  Asistenţa acordată miilor de nevoiaşi este afectată serios de decizia statului de a reduce drastic subvenţia oferită cu circa 300.000 de euro faţă de anii precedenţi. Caritas Alba Iulia face tot posibilul să continue mai departe deservirea serviciilor asumate, însă are nevoie de sprijinul comunităţilor locale.

“Caritas Petroşani, ca în fiecare an organizează această campanie, împreună cu partenerii media, încercăm să aducem mai aproape oamenii de noi, chiar dacă nu e o sumă foarte consistentă de bani, ea ne poate ajuta să continuăm serviciile sociale dezvoltate de către noi în comunitatea Petroşani”, a declarat reprezentantul Caritas Petroşani, Alexandru Kelemen.

“Organizaţia Caritas, la nivel de municipiul Petroşani a strâns anul trecut, de exemplu, din acei 2%, aproximativ 3.700 de lei, pe care i-a investit în proiectul centrului de zi Maria Stein şi centrului de integrare socială”, a adăgat Alexandru Kelemen.

Persoanele contribuabile pot ajuta cu direcţionarea 2% din impozitul pe venit către Caritas completând un formular. Documentul poate fi descărcat de pe pagina de internet a organizaţiei, respectiv www.caritas-ab.ro, sau poate fi obţinut de  la toate sediile filialei.

După completare, formularul trebuie predat la sediul administraţiei financiare, până în data de 23 mai. De 24 de ani, Caritas Alba Iulia ajută comunităţile locale, bătrânii rămaşi singuri, copii proveniţi din familii cu venituri mici şi persoanele cu dizabilităţi.

Indiferent, dacă este vorba despre mediul înconjurător, cultură, sport sau despre într-ajutorarea oamenilor aflaţi la periferia societăţii, voluntarii întăresc sentimentul de apartenenţă la comunitate, sensibilitatea socială, promovând spiritul altruist. Organizaţia este prezentă în cinci judeţe, având 600 de angajaţi şi 500 de voluntari activi, şi reprezintă un sprijin pentru aproximativ 35.000 oameni.

Adriana Trancă

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: