Schimb de experienţă între oamenii de afaceri

varpalota     Primarul de la Petroşani, Tiberiu Iacob-Ridzi, a semnat la sfârşitul săptămânii trecute programul comun de colaborare pentru anul în curs stabilit de oraşele înfrăţite Petroşani şi Varpalota. O delegaţie din Varpalota a sosit sâmbătă la Petroşani, membrii participând şi la Ziua Maghiarilor de Pretutindeni.

Programul de colaborare pentru anul 2014 a fost aprobat în şedinţa comună a Consiliilor Locale din Petroşani şi Varpalota. Printre acţiunile comune care se vor desfăşura, amintim schimbul de experienţă între funcţionarii publici din cele două localităţi, continuarea taberelor şcolare şi derularea unor activităţi cultural-sportive. Dar şi participarea a cinci sportivi din Petroşani la concursul internaţional de semimaraton de la Varpalota. În cazul în care se va organiza maratonul şi la Petroşani,vor fi invitaţi să participe şi atleţi din oraşul înfrăţit Varpalota.

Ca o noutate, consilierii locali de la Varpalota au venit cu propunerea efectuării unui schimb de experienţă între oamenii de afaceri din cele două oraşe.  „Schimburi între oamenii de afaceri sau relaţii comerciale cu siguranţă se vor putea face pentru că există produse care sunt la noi în Petroşani şi pe care cei de la Varpalota vor dori să le aibă şi invers”, a fost de părere primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob-Ridzi.

„Noi ne-am gândit să adunăm în Varpalota oamenii de afaceri care doresc să colaboreze cu Petroşaniul, acest lucru să se întâmple şi la Petroşani, şi undeva să se întâlnească, dacă se poate la Petroşani, şi sigur că întâlnirea lor va aduce pe plan economic şi social probabil numai avantaje pentru cele două oraşe”, a declarat consilierul local al oraşului Varpalota, Szilvia Galambos.

Tot la sfârşitul săptămânii trecute, în judeţul Hunedoara, comunitatea maghiară a comemorat eroii Revoluţiei de la 1848-1849 pe parcursul a trei zile, la Deva, Hunedoara, Petroşani, Lupeni, Simeria, Orăştie şi Brad.

„E o importantă sărbătoare a maghiarilor de pretutindeni, o zi specială pentru comunitatea maghiară şi implicit pentru comunitatea noastră, pe care o sărbătorim aşa cum este normal”, a mai spus primarul Petroşaniului.Conform programului dedicat Zilei maghiarilor, liderul UDMR Hunedoara şi deputatul european Iuliu Winkler a fost prezent la Petroşani, unde festivităţile dedicate zilei de 15 martie au avut loc în curtea Bisericii Romano – Catolice.

„Transmit salutul meu astăzi, de Ziua Maghiarilor, pentru deschiderea şi pentru modul natural, frumos, în care ne vorbiţi despre sărbători, dar şi lucrăm împreună”, a relatat preşedintele UDMR Hunedoara, Iuliu Winkler.  15 martie, sărbătoarea maghiarilor de pretutindeni, este ziua în care, în 1848, strămoşii acestui popor împreună cu naţiunile europene s-au avântat în luptă pentru valorile universale, respectiv libertate, egalitate, fraternitate.

Adriana Trancă

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: