Distracţie în Parâng la Serbările Zăpezii

serbarile zapezii    Distracţie în masivul Parâng la Serbările Zăpezii. Copiii s-au întrecut la concursul de sanie desfăşurat de Asociaţia Pro Parâng, în colaborare cu Primăria Petroşani. Deşi sezonul competiţional al sporturilor de iarnă se apropie de final, distracţia a fost la ea acasă, iar concurenţii s-au bucurat de vreme favorabilă.

„Suntem în plină desfăşurare, am încheiat proba de sanie pentru copii până la 18 ani, am avut un număr de 24 de copii înscrişi, acum urmează partea a doua în care vom face nişte jocuri interactive cu ei. Anul acesta este cea de-a unsprezecea ediţie. Singura problemă care se vede este zăpada, şi foarte greu am reuşit să amenajăm traseul”, a declarat preşedintele Asciaţiei Pro Parâng, Cazimir Radvanski. Cei mici s-au străduit să ajungă cât mai repede la linia de sosire şi şi-au susţinut colegii în concurs.

„A fost o experienţă foarte frumoasă. 56,81 a fost punctajul pe care l-am scos, adică menţiune. Am participat şi anul trecut la concurs, am luat locul I. Mă simt foarte liber când mă dau cu sania”, a spus un participant.

            „Mi-a plăcut foarte mult. 48,77 am avut punctajul, respectiv locul III. Am vrut să ma distrez cu prietenii”, a relatat altă concurentă. Concursul a fost monitorizat de echipe ale jandarmeriei montane şi al serviciului de salvamont. Doi dintre copii care au urcat la munte s-au accidentat, însă din fericire niciunul nu a păţit nimic grav.  „Au fost două incidente, presupunem că sunt fracturi. Au fost imediat atelaţi, li s-a acordat primul ajutor, şi au fost imediat transportaţi spre un echipaj al ambulanţei”, a afirmat reprezentantul Salvamont Petroşani, Dana Tomuş.

Participanţii au fost recompensaţi cu diplome, medalii, cupe şi dulciuri. Competiţia a continuat cu probele de schi şi snowboard, în cursul zilei de duminică.

Adriana Trancă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: